Zvērkopei Velgai Vītolai ļaus turpināt darbu Līgatnes dabas takās (357)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā pazīstamā zvērkope, kas saukta arī par lāču mammu, Velga Vītola turpinās darbu Līgatnes dabas takās, šāda vienošanās trešdien panākta ar Dabas aizsardzības pārvaldi (DAP), apstiprināja pati Vītola. Saruna bijusi gara - ilgusi apmēram četras stundas.

Papildināta visa ziņa

Janvārī zinās jaunos pienākumus

«Tā bija gara un atklāta saruna, kas ilga apmēram četras stundas. Vienojāmies par galveno – es palieku darbā,» pavēstīja zvērkope.

Darba līgums, paredzams, tiks noslēgts janvārī, kad arī būšot zināmi konkrēti Vītolas darba pienākumi. Taču viņa uzstājusi, ka arī turpmāk vēlas nodarboties ar dzīvnieku kopšanu. «Man bija svarīgi vienoties. Piekāpās abas puses. Es, protams, vēlējos palikt, bet ne par katru cenu,» atzina Vītola.

DAP gan bija izziņojusi, ka sarunas par turpmāko sadarbību noritēs tikai ceturtdien, bet tās, izrādās, jau ir notikušas.

Pārvaldes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Jakovļeva paziņojumā presei apstiprina, ka vienošanās paredz, ka Vītolas darbs būs saistīts ar dzīvnieku labturības kvalitātes paaugstināšanu un Līgatnes dabas taku popularizēšanu sabiedrībā. Pēc viņas vārdiem, tas nozīmē, ka ilggadējā zvērkope arī turpmāk saglabās saikni ar Līgatnes dabas taku dzīvniekiem.

DAP novērtējot Vītolas prasmes

«DAP augstu vērtē Vītolas ilggadējo pieredzi Līgatnes dabas takās, viņas sniegtie padomi arī turpmāk tiks uzklausīti, un viņa konsultēs jaunos zvēru kopējus,» sacīts paziņojumā.

Oficiāli darba attiecības ar Vītolu tiks sāktas, līdz ko to ļaus viņas veselības stāvoklis, jo Vītolai pašlaik ir slimības lapa.

DAP atzīst, ka Vītola līdz šim neoficiāli ir bijusi Līgatnes dabas taku seja, aktīvi reklamējusi šo objektu sociālajos portālos ar saviem rakstiem un fotogalerijām un tas ir guvis plašu atzinību sabiedrībā, un nu viņa to varēšot darīt ar jaunu sparu kā pamatdarbu, ne tikai vaļasprieka līmenī.

Ar zvēriem jābūt saprātīgiem

Vienlaicīgi DAP ģenerāldirektors Jānis Strautnieks aicinājis Latvijas mediju pārstāvjus savos rakstos un raidījumos censties neizplatīt foto un videomateriālus, kuros attēlots cilvēku un pieaugušu plēsīgu dzīvnieku tiešs kontakts. «Šādu materiālu publiskošana var radīt maldīgu priekšstatu par plēsīgo dzīvnieku dabu un instinktiem,» brīdina Strautnieks. Iepriekš vides ministrs Edmunds Sprūdžs pārmeta Vītolai lāču bučošanu.

Jau ziņots, ka DAP no 15.decembra ir pārņēmusi Līgatnes dabas taku dzīvnieku aprūpi un uzturēšanu, ko līdz šim veica Gaujas Nacionālā parka fonds. Tādējādi fondā līdz šim strādājošie palika bez darba.

DAP paziņoja, ka, pārņemot Līgatnes dabas taku apsaimniekošanu savā pārziņā, veidos jaunu komandu, kas nav bijusi iesaistīta šā gada pavasara notikumos, kad no aploka atkārtoti izmuka lācene Made, kuru vēlāk iedzīvotāju drošības apsvērumu dēļ nošāva.

Sabiedrībā sašutumu izraisīja fakts, ka darbu varētu zaudēt arī pazīstamā zvērkope Vītola.

Komentāri (357)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu