«Pensiju lietu» Satversmes tiesa sāks skatīt 23. novembrī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Satversmes tiesa otrdien pieņēmusi lēmumu, ka tā saukto pensiju lietu sāks izskatīt šā gada 23. novembrī, portālu «Apollo» informēja tiesā.

Lietas «Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009. gada līdz 2012. gadam» 2. panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. un 109. pantam un 3. panta pirmās daļas atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1., 91., 105. un 109. pantam izskatīšana notiks rakstveidā.

Spriedums šajā lietā tiesai jāpieņem līdz 23. decembrim.

Satversmei tiesai, lemjot par tiesas sēdi, bija jāņem vērā tiesas samazinātais finansējums, kas apgrūtina organizēt lietas izskatīšanu publiskajā procesā (tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos).

Publiska tiesas sēde nav iespējama tāpēc, ka lietā ir ļoti liels pieteikumu iesniedzēju skaits un tiesas rīcībā nav resursu, kas ļautu visus pieteikumu iesniedzējus vienkopus sapulcināt un nodrošināt to uzklausīšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Satversmes tiesa tomēr, ja tas ir nepieciešams, arī lietas rakstveida izskatīšanas laikā var nolemt par procesa veida maiņu, proti, izskatīt lietu publiskajā procesā (tiesas sēdē ar lietas dalībnieku piedalīšanos).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu