Tiesa pieņem trešo pieteikumu par Rimšēviča algas slēpšanu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi jau trešo pieteikumu saistībā ar Latvijas Bankas kategorisko nevēlēšanos atklāt savas vadības šā gada atalgojuma apmērus.

Pēc tam kad Ilmāra Rimšēviča vadītā Latvijas Banka neparko nevēlējās atklāt savas vadības šogad saņemtā ikmēneša atalgojuma apmērus, Rimšēvičam tika pieprasīts sniegt ziņas, kādi tad vispār lēmumi par Latvijas Bankas padomes un valdes locekļu jebkāda veida atalgojumu šajā iestādē pieņemti 2008. un 2009. gadā.

Par katru lēmumu tika lūgts minēt tā pieņēmēju, pieņemšanas datumu, nosaukumu, lietvedības numuru, kā arī atbildei pievienot visu šo lēmumu kopijas. Tā vietā Latvijas Banka uzskatīja par iespējamu sniegt ziņas tikai par šogad pieņemto vadības algu lēmumu nosaukumiem, datumiem un lietvedības numuriem, savukārt pašus lēmumus uzskatīja par labāku paturēt slepenībā. Turklāt pagājušā gada algu lēmumus Ilmārs Rimšēvičs uzskatīja par prātīgāku labāk vispār nepieminēt.

Pašlaik Administratīvā rajona tiesa pieņēmusi pieteikumu par šo Latvijas Bankas pretlikumīgo slepenību un uzdevusi tai līdz šā gada 4. decembrim sniegt rakstveida paskaidrojumus par savu rīcību.

Kā jau ziņots, pērn 14 Latvijas Bankas vadības pārstāvji kopā atalgojumā saņēma aptuveni pusotru miljonu latu. Šogad Latvijas Banka paziņojusi, ka vadības atalgojumi tiekot samazināti, taču precīzas summas atteikusies nosaukt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu