KNAB sāk pārbaudi par Šlesera superpulksteni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi saistībā ar Rīgas vicemēra Aināra Šlesera nedeklarēto, pēc visa spriežot, vismaz 30 tūkstošus latu vērto rokaspulksteni.

Kā jau ziņots, šā gada 9. oktobrī Ainārs Šlesers uz Latvijas Televīzijas raidījumu «100. panta preses klubs» ieradās, uz rokas nēsājot iespaidīgu laikrādi, kas dažu metru attālumā lika to novērtēt kā «Breguet» markas zelta rokaspulksteni ar turbijonmehānismu, kura vērtība ir vismaz 30 tūkstoši latu.

Šo vērtējumu nenoliedza arī Šlesers, kurš apliecināja, ka rokaspulksteni pēdējo pāris gadu laikā iegādājies par paša līdzekļiem.

Taču Rīgas vicemēra aizpildītajās valsts amatpersonas deklarācijās šāds pulksteņa iegādes darījums nav uzrādīts, kaut gan saskaņā ar pastāvošo likumdošanu valsts amatpersonām jāuzrāda visi darījumi, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas.

Pats Ainārs Šlesers televīzijas raidījumā apgalvoja, ka pulksteņa iegāde neesot nekāds darījums, tas esot vienkārši pirkums.

Tiesa, tajā pašā laikā viņa 2008. gada amatpersonas deklarācijā uzrādīts «vienkārši pārdevums» — automašīnas Mitsubishi «Padjero» (saglabāta oriģinālā VID datubāzes rakstība) pārdošana par 3514 latiem. Savukārt 2007. gada deklarācijā tomēr atrodams cits «vienkārši pirkums» — automašīnas «Mercedes-Benz» iegāde par 87 184 eiro.

Pašlaik, kā informē KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, pārbaudes veikšanai pieprasīta papildu informācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu