Nebūs kriminālprocesa par SAB pseidoinvalīda viltoto auto numuru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Baltic Screen»

Prokuratūra nesāks kriminālprocesu saistībā ar viltoto numuru, ar kuru aprīkota [s:29304]. Līdz ar to vienīgais sods neveiksmīgajam Latvijas drošības sargam, kurš auto vēl bija «nomaskējis» ar Iekšlietu ministrijas caurlaidi logā, būs no algas atvilkti 40 lati.

Kā informē LR Prokuratūras īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas prokurore Evita Upeniece, veiktajā pārbaudē noskaidrots, ka invalīdu stāvvietā novietotā automašīna patiešām bijis SAB transportlīdzeklis, savukārt biroja amatpersonām atbilstoši Operatīvās darbības likumam atļauts «izgatavot un izmantot dokumentus un citus maskēšanās līdzekļus, lai slēptu atsevišķu operatīvās darbības struktūrvienību, to dienesta telpu un transportlīdzekļu patieso piederību un darbinieku identitāti».

Līdz ar to prokuratūra neuzskata, ka SAB automašīnas braukāšana ar valsts reģistrācijas numuru, kas oficiāli skaitās iznīcināts pirms sešiem gadiem, nav uzskatāma par noziedzīgu nodarījumu, kas būtu sodāms pēc Krimināllikuma panta par valsts amatpersonu dienesta pilnvaru pārsniegšanu, kā arī transportlīdzekļa reģistrācijas dokumenta, agregāta un reģistrācijas numura zīmes nelikumīgu izgatavošanu, realizēšanu, izsniegšanu, viltošanu, iznīcināšanu vai nolaupīšanu.

Pārbaudes slēdzienā prokuratūra atsaucas uz paša SAB dienesta pārbaudi, kurā «noskaidrots, ka SAB amatpersona, novietojot automašīnu stāvvietā, kas paredzēta invalīdu transportam, izdarījusi administratīvo pārkāpumu, kas atzīts arī par dienesta ētikas pārkāpumu. (..) Atbilstoši Valsts drošības iestāžu likuma 21. panta 3. daļas nosacījumiem biroja amatpersonai piemērots disciplinārsods — tekošā mēneša amatalgas samazinājums par 40 latiem, kas atbilst likumā paredzētam maksimālam administratīvā soda apmēram».

SAB direktors Jānis Kažociņš par biroja darbinieka «veikumu» oficiāli nav atvainojies un nav arī publiski paskaidrojis, kāda jēga SAB izpratnē no šādas operatīvās automašīnas «nomaskēšanas», ja tas, ka aizdomīga auto numurs skaitās oficiāli iznīcināts, vidusmēra iedzīvotājam noskaidrojams pārdesmit minūšu laikā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu