Jūrmalas dome pāri visam: iebraukšanas maksa būs divi lati

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jūrmalas dome ceturtdien lēmusi, ka publicēs oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis» informāciju, ka iebraukšanas maksa pilsētā būs divi lati. Tādejādi noteikumi stātos spēkā, informē domē.

Iepriekš Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija vēstulē Jūrmalas domei norādīja, ka tai nav tiesiska pamata paaugstināt nodevu par iebraukšanu pilsētā

Jūrmalas dome 29.oktobrī pieņēma grozījumus grozījumus Jūrmalas domes noteikumos, kuros noteikts, ka nodevas likme par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā ir divi lati.

«[Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas] RAPLM norāde vēstulē, ka Latvijas Republikas Ministru kabineta 1996. gada 30.aprīļa noteikumi Nr.161 «Noteikumi par īpaša režīma zonu Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā» ar 2010. gada 1.jūliju tiks atzīti par spēkā neesošiem, liecina par to, līdz noteiktajam datumam ir pamatota jau noteikto ierobežojumu pastāvēšana, tāpat arī noteikto atvieglojumu pastāvēšana, ko šī gada vasarā RAPLM akceptēja. Tādējādi RAPLM sniegtajos atzinumos ir vērojama nekonsekvence – nodevas apmēru pašvaldība drīkst samazināt, bet palielināt – nē,» pašvaldības nostāju skaidro Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Raimonds Munkevics.

«Jūrmala, pateicoties 32 kilometrus garajai balto smilšu pludmalei un priežu mežiem, vēsturiski ir izveidojusies par vietu, kurā visas valsts iedzīvotāji un arī ārzemju viesi tradicionāli dodas atpūsties. Lai viesiem nodrošinātu augsta līmeņa atpūtu, jānodrošina arī paaugstināts komforts. Jau tagad daudzu cilvēku apziņā Jūrmala vasarās kļūst par valsts kultūras, izklaides, sporta un atpūtas norišu galvaspilsētu,» skaidro Munkevics.

«Tūrismam labvēlīgas vides radīšanā pašvaldība 2008.gadā izlietoja 1 078 7454 latus, ceļu infrastruktūras izveidošanā un uzturēšanā - 4 011 800 latus, kārtības uzturēšanai pilsētā -  1 760 823latus, glābšanas dienesta nodrošinājumam - 204 667 latus un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai - 1 103 065 latus, dabas parka «Ragakāpa» apsaimniekošanai - 180 735 latus. Savukārt Rīgas jūras līča krasta kāpu apsaimniekošana ir viens no pilsētvides un ainavas aizsardzības pasākumiem, kam 2008. gadā izlietoti 440 320 lati, lai gan pludmale ir valsts īpašums, kuru tā pati neapsaimnieko. Savukārt nodeva 2008.gadā iekasēta 1 696 097 lati, līdz ar to var secināt, ka Jūrmalas pilsētas iedzīvotāji ar saviem nodokļiem nodrošina tūristiem paaugstināta komforta līmeni pilsētā un labvēlīgāku vidi.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu