Zalāns: Jūrmalas dome spļauj virsū izpratnei par situāciju valstī

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jūrmalas dome, pieņemot lēmumu par iebraukšanas maksas palielināšanu līdz diviem latiem, ir pierādījusi, ka tai nav izpratnes par situāciju valstī un tā patiesībā spļauj virsū realitātei.

«Sods viņiem nedraud, bet es to lēmumu atcelšu, kā tas notiek ar dokumentiem, kas ir pretrunā ar augstāk stāvošiem normatīvajiem aktiem. Tāpēc tas, ko viņi pašlaik dara, ir pilnīgi bezjēdzīga rīcība, jo viņi zina manu viedokli,» aģentūrai BNS teica reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).

Plašos komentāros par Jūrmalas domes rīcības vērtējumu Zalāns neieslīga, vien norādīja, ka tas jāvērtē iedzīvotājiem. «Šajā laikā tādus lēmumus pieņemt nevar, un šādi viņi spļauj virsū esošajai situācijai,» sacīja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka argumenti par vai pret iebraukšanas maksas celšanu nav emocionāli, bet gan pamatoti ar normatīvajiem aktiem.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas dome nolēmusi tomēr celt maksu par iebraukšanu pilsētā līdz diviem latiem, lai gan pret to iebilst Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM). Dome ceturtdien nolēmusi publicēt noteikumus par iebraukšanas maksu oficiālajā laikrakstā «Latvijas Vēstnesis», lai tie varētu stāties spēkā. Pašvaldībā skaidro, ka šādi rīkoties nolemts, jo RAPLM atzinumā esot novērojama nekonsekvence.

Savukārt Zalāns jau paziņoja, ka noteikumus atcels tik un tā.

Pagājušajā nedēļā RAPLM norādīja, ka Jūrmalai nav tiesiska pamata paaugstināt nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalā līdz īpaša režīma teritorijas noteikšanai pašvaldības teritorijas plānojumā. «Nodevas dubultošana, pamatojot to ar nepieciešamību pēc papildu finansējuma pašvaldības ikdienas funkciju nodrošināšanai, ir slikts precedents. Tas veicina nepareizu izpratni sabiedrībā par pieļaujamo pašvaldības rīcību krīzes laikā,» uzsvēra Zalāns.

Iebraukšana Jūrmalā tikai ar caurlaidēm ieviesta 1989.gadā, bet maksa viena lata apmērā nav palielināta kopš 1996.gada. Samaksājot iebraukšanas maksu, autobraucējs iegūst iespēju caurlaides darbības laikā novietot auto visas pilsētas teritorijā bez maksas - tur, kur to neaizliedz satiksmes noteikumi. No caurlaižu pārdošanas saņemtā nauda - nepilni pāris miljoni latu - sedz daļu no pilsētas un pludmales labiekārtošanas un attīstības darbu izmaksām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu