Trīs mēnešu laikā neviens mazulis «Baby Box» nav atstāts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Pagājuši trīs mēneši, kopš Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas teritorijā [s:29776]. Taču šo trīs mēnešu laikā neviens bērniņš «Baby Box» nav atstāts, portālu «Apollo» informēja slimnīcā.

«Šo trīs mēnešu laikā «Baby Box» nav ievietots neviens mazulis. Par laimi, neesam arī dzirdējuši par citur atrastiem mirušiem bērniem Rīgā. Tālab ceram, ka projekts «Baby Box» radījis pārdomas Latvijas sabiedrībā un, iespējams, kāda sieviete, kura varētu pastrādāt noziegumu, to nav izdarījusi. Varbūt kāds laikus viņai palīdzējis,» stāsta slimnīcas bērnu ārsts Pēteris Kļava.

Intensīvās terapijas nodaļas personāls šajā laikā piedzīvojis divas viltus trauksmes, kad pusaudži vakara krēslā intereses pēc atvēruši «Baby Box» durtiņas.

«Baby Box» speciāli tika ievietots slimnīcas «klusajā» teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu «Baby Box», paliktu anonīms. Tāpat kā citur pasaulē, arī Latvijā pie «Baby Box» nav ne video novērošanas kameru, ne apsardzes.

Lai turpinātu projekta attīstību Latvijā, sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu tiek sākta ziedojumu vākšanas kampaņa. Nākotnē plānots izveidot «Baby Box» vairākās Latvijas reģionālajās pilsētās. Tā, piemēram, Čehijā par saziedotajiem līdzekļiem jau atklāti vairāk nekā 20 šādi «Baby Box»; plānoti — 70, viens «Baby Box» katra rajona centra pilsētā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu