Ēlerte neatspēkos runas par viņas vēlmi kļūt par prezidenti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija trifanova/LETA

Bijusī laikraksta «Diena» galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte nevēlas komentēt dažādu politikas ekspertu izteikumus par to, ka viņas mērķis varētu būt Valsts prezidentes krēsls.

«Par prezidenta krēslu jājautā ekspertiem, kas spekulē. Spekulācijas atspēkot nav nedz manos spēkos, nedz mani tas interesē,» portālam «Apollo» norādīja Ēlerte.

Viņas mērķis ir darīt visu, kas ir viņas spēkos, lai atjaunotu pārstāvniecības saiti.

«Pārstāvniecība nozīmē, ka cilvēki līdzdarbojas, ka viņi jūtas sadzirdēti, pārstāvēti politiskajā procesā, ka politiķi atskaitās saviem vēlētājiem, nevis partijas ir ierocis oligarhu rokās. Ja pārstāvniecības saite nedarbojas, nav nedz kvalitatīvas demokrātijas, nedz piederības sajūtas Latvijas valstij, nedz iespējas mobilizēt nāciju grūtos laikos,» klāstīja Sarmīte Ēlerte.

Pašlaik, piesaistot ekspertus un nozaru profesionāļus, notiek diskusijas par nākamajos četros gados nepieciešamajām rīcībpolitikām. «Pienāks brīdis, kad šīs rīcībpolitikas būs jāapspriež ar sabiedrību,» noteica Ēlerte.

Viens no tiem, kas pieļāva iespēju, ka Ēlertes vēlme ir kļūt par Valsts prezidenti, ir polittehnologs un konsultants Mārcis Bendiks. Intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» Bendiks pauda pārliecību, ka Ēlertei neviens cits postenis nav tik pievilcīgs kā Valsts prezidenta, uz kuru jau pieteicies vesels eskadrons.

«Lai šajā skaistuma konkursā uzvarētu, vajadzīgs parlamentārais atbalsts vai arī jāmaina Satversme, kas ir ilgs un neprognozējams process,» sprieda Bendiks.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu