Nobadinātā buldogu kucīte bija nozagta tās saimniekiem (25)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Dārgie lasītāji, līdzjutēji un cīņu biedri! Daudzi no jums atceras nobadināto angļu buldogu Fiļu, kucīti, kura tika izmantota kā dzemdējamā mašīna un, kad kļuvusi lieka, atdota cilvēkiem ar alkohola problēmām. Stāsts ir iegrozījies pavisam negaidīti. 14. novembrī man piezvanīja kāda sieviete un interesējās, vai Fiļa vēl ir pie mums, pēc apstiprinošas atbildes klausulē dzirdēju šņukstus...

Kā izrādās, Fiļa pirms trīs gadiem tika nozagta no privātmājas Raganā. Saimnieki meklēja savu pazudušo draugu gan ar masu mediju, gan policijas starpniecību, bet nesekmīgi. Visas viņu pūles atrast savu prieku un acuraugu bija veltas.

Telefonsarunas laikā uzstāju, lai līdzi tiktu ņemti visi dokumenti, kas apstiprinātu, ka šī kundze ir viņas saimniece. Velti bažījos - viss manis pieprasītais tika uzrādīts bez minstināšanās. Fiļa pati apstiprināja, ka šī sieviete ir savējā, tā īstā un vienīgā, kas nepieciešama, lai viņa atgūtu dzīvesprieku pāris sekunžu laikā.

Pirmo reizi mūžā redzēju Fiļu lēkājot, skrienot un spēlējoties, urkšķot neviltotā priekā, skraidot pa māju un dāļājot bučas visiem, kas bija gatavi tās saņemt.

Neskatoties uz trīs gadu atšķirtību, varēja just saikni viņu starpā, neviltotu uzticību, cieņu un mīlestību.

Gribas tikai jautāt: «Cik zemu tev, pagrīdes kucēnu ražotāj, ir jākrīt? Cik daudz sāpju tu vēlies nodarīt? Cik naudas centies nopelnīt uz ģimenes laimes un dzīvnieciņa rēķina?»

Suņu nozagšanas gadījumi - bieži

Diemžēl šis nav vienīgais nozagtais angļu buldogs ar labiem ciltsrakstiem un teicamiem izstāžu vērtējumiem.

Fiļa ir mājās, kur turpinās sākto ārstēšanos. Tuvākajā laikā sunīte kopa ar mums dosies uz klīniku, lai turpinātu izmeklējumus. Nobadināts suns nav joka lieta, tādēļ arī mēs, «Ķepu ķepā», līdz Fiļa atgūs veselību, turpināsim segt ārstēšanās izdevumus, kas diemžēl nav no mazajiem.

Paldies visiem, kas nebija vienaldzīgi. Paldies, ka bijāt kopā ar mums šai cīņā. Paldies, ka esat. Šobrīd birst prieka un aizkustinājuma asaras par to, ka labais vēl ir, ka ir saimnieki, kas pat pēc trīs gadiem meklē savu nozagto draugu, par to, ka ir tik daudz cilvēku, kuri nepaliek vienaldzīgi, bet, kad kādam sāp, dodas palīgā. No sirds paldies, ka atkal noticēju brīnumam - par cilvēcību, nesavtīgu mīlestību, līdzjūtību un sapratni.

Palīdzība nepieciešama daudziem biedrības aizbilstamajiem

Fiļa nav vienīgā bēdumāsa, kas atradusies dzīvnieku biedrības «Ķepu-Ķepā» aprūpē. Šobrīd mūsu paspārnē mitinās aptuveni 70 suņu (skaits pastāvīgi mainās) un ap 80 minku, kuri visi ir izglābti katrs no savas nelaimes. Ir arī vairāki smagi stāsti, kas notikuši mēneša laikā, - vilcenīte Ronda no Liepājas, kādas skolotājas ģimenes nobadināts ģindenis ar neskaitāmām rētām un veselības problēmām, bokserīte Tera, kas nu jau atkopusies, sterilizēta, vakcinēta un gatava doties mājās. Čupiņa slimu kaķēnu un lielu murātāju - visu sīkumos varat lasīt portālā draugiem.lv meklētājā pie lapām, ierakstot Ķepu-Ķepā.

Ja vari un vēlies atbalstīt arī citus ķepaiņus - sazinies ar mums: 26774592 Gundega vai 29733601 Iveta, vai 20499174 Ildze.

Katram, kurš vēlas palīdzēt dzīvniekiem, ir iespēja to darīt... Jautāsi - kā? Laukā laiks paliek aizvien vēsāks un tuvojas ziema, dzīvniekiem ļoti noderētu:

- dažādi būvmateriāli un jumta segumi,

- visu veidu kokmateriāli un žogi,

- segas, spilveni, uz kuriem gulēt,

- siens, salmi,

- skaidas.

Ļoti aktuāli ir arī:

- sausā barība (suņu, kaķu),

- konservi (suņu kaķu),

- pavadas, kakla siksnas,

- kaķu tualetes,

- bļodas, spaiņi,

- dzīvnieki ļoti priecāsies arī par kādu kārumu, rotaļlietu...

Bet vislielāko prieku viņiem sagādās tavs apciemojums, laiks un mīļš glāsts, ko sniegsi viņiem... Katrs ciemos gribētājs ir laipni gaidīts, kaķu mīļotājiem būs iespēja samīļot visus minčus, suņu mīļotājiem iet pastaigās ar mūsu rējējiem... Laiks paies nemanot, bet viņi mūžam atcerēsies tās dažas stundas, ko veltīsi viņiem...

Ja vēlies palīdzēt dzīvniekiem, bet tev nav iespējas atbraukt ciemos, vari palīdzēt, liekot informāciju par dzīvniekiem, kuriem nepieciešama palīdzība vai kuri meklē labas mājas. Vari palīdzēt ar majasmiluli.lv starpniecību, ailītē pie patversmes norādot DzAB «Ķepu-ķepā» - http://www.majasmilulis.lv/lv/ziedojumi

Kā arī ir iespēja palīdzēt, nosūtot naudiņu pārtikas, medikamentu iegādei:

DzAB «Ķepu-ķepā» vai

DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA ĶEPU-ĶEPĀ

Reģistrācijas numurs 40008176673

Ziedojumu konts: LV37HABA0551030617983

BIC/swift kods: HABALV22

*palīdzība dzīvniekiem

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu