Premjers aizstāv Repši saistībā ar izteikumiem par ST spriedumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) steidz aizstāvēt finanšu ministru Einaru Repši (JL) pēc tam, kad ministrs Satversmes tiesas (ST) spriedumu pensiju lietā [s:30197]. «Repšes kungs ir runājis savas kompetences robežās,» — tā premjers.

Sarunā Latvijas Radio premjers vēlreiz atzina, ka tiesas spriedums valdībai jāpilda, nevis jāapspriež. «Valdībai jāpilda spriedums, taču jāsaprot, ka budžetā tas rada zaudējumus,» sacīja Dombrovskis.

«Repšes kungs ir runājis kompetences ietvaros. Viņam ir skaidrs, ka spriedums radīs robu budžetā. Viņš runā par fiskālām problēmām, ko spriedums radīs,» premjers aizstāv partijas biedru un finanšu ministru.

Pensiju ieturēšanu noteikti pārtrauks no marta, bet, kur atrast līdzekļus to atmaksai, vēl jādomā. «Aizdevēji par lietu ir informēti. Tagad gaidām, kāda būs atbilde,» sacīja premjers, atzīstot, ka nākamgad var nākties grozīt budžetu, pieņemot nepatīkamus lēmumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu