Parādu dēļ izsolē plāno pārdot dziedātāja Andra Ābelītes dzīvokli Vecrīgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Nenomaksāta nekustamā īpašuma nodokļa parāda dēļ Rīgas pašvaldība plāno izsolē pārdot pazīstamā dziedātāja Andra Ābelītes dzīvokli Vecrīgā, Meierovica bulvārī.

Dzīvokļa kopējā platība ir 277 kvadrātmetri, bet īpašuma novērtējums — 152 000 latu.

Kā aģentūru LETA informēja parāda piedzinēji, Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvalde, Ābelītem 2008. gadā bija izveidojies nekustamā īpašuma nodokļa parāds par zemi Meierovica bulvārī (kopējā summa — 307 lati).

Pašvaldības ieņēmumu pārvalde sāka nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu, un Ābelītem tika nosūtīts brīdinājums par administratīvā akta piespiedu izpildi, un 2008. gada 1. jūlijā tika pieņemts lēmums ar nokavēto nodokļu maksājumu piedziņu bezstrīda kārtībā summā 398 lati. Lēmums tika iesniegts zvērinātam tiesu izpildītājam.

Ņemot vērā, ka Ābelīte nav veicis nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus, Pašvaldības ieņēmumu pārvalde 2009. gada 15. maijā pieņēma lēmumu vēl par 227 latu piedziņu un 2. novembrī par 264 latu piedziņu. Arī šie lēmumi iesniegti tiesu izpildītājam.

Ābelīte patlaban Rīgas pilsētas budžetam ir parādā 668 latus un 47 santīmus par nekustamā īpašuma nodokli un 148 latus un 35 santīmus nokavējuma naudu, tātad kopā 816 latus un 82 santīmus, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pašvaldības ieņēmumu pārvaldes priekšnieks Ilmārs Ziedonis.

Izsole plānota 2010. gada 8. martā plkst. 10.00 zvērināta tiesu izpildītāja Roberta Kučinska prakses vietā Rīgā, Miera ielā 7.

Kā liecina Rīgas Būvvaldes informācija, Ābelīte 2006. gadā saņēmis plānošanas un arhitektūras uzdevumu bēniņu pārbūvei ēkai Basteja (tagad — Meierovica) bulvārī.

1973. gadā dzimušais Andris Ābelīte ir latviešu trompetists, dziedātājs un komponists, bijis Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra dalībnieks. Līdz 2007. gadam Ābelīte bija grupas «Labvēlīgais tips» trompetists, tajā pašā gadā kopā ar grupu «Bonaparti.lv» pārstāvējis Latviju «Eirovīzijā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu