Lāči Līgatnē varētu atgriezties novembra beigās (2)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Līgatnes lāči Mikus un Puika, kuri pēdējo pusgadu uzturējušies dzīvnieku patversmē «Mežavairogi», Līgatnē atgriezīsies līdz novembra beigām, pastāstīja dabas taku vadītāja Sigita Šulca.

"Pašlaik būvē noris pēdējie darbi, un beidzot ir novērtējams gan ēkas vizuālais izskats, gan arī visas konstrukcijas, kas paredzētas dzīvnieku komfortam un cilvēku drošībai. Līdz pēdējam brīdim projektā tiek veikti pielāgojumi un izmaiņas atbilstoši speciālistu ieteikumiem, lai lāču jaunā mājvieta būtu droša un lāču dzīves apstākļi būtu atbilstoši visām dzīvnieku labturības prasībām," paskaidroja Šulca.

Lāči no dzīvnieku patversmes uz jauno mājvietu tiks pārvietoti līdzīgi kā tika nogādāti "Mežavairogos", proti, pirms ceļa lāčus paredzēts iemidzināt un uz jaunuzcelto būvi nogādāt konteineros.

Šulca sacīja – lai arī lāči nekad nav gulējuši ziemas miegu, šogad ar speciālistu palīdzību tos paredzēts "nolikt gulēt ziemas miegu". Viņa gan atzina, ka šī iecere var arī neizdoties.

Tāpat lāču jauno mājvietu paredzēts aprīkot ar "izklaides ierīcēm, lai lāčiem nebūtu garlaicīgi un tie nesāktu mēģināt izkļūt brīvībā. "Ja tiem [lāčiem] būs garlaicīgi, tie sāks skrubināt betonu," piebilda Šulca.

Lai nodrošinātu komfortablus apstākļus ne vien lāčiem, bet arī apmeklētājiem, piektdien Līgatnes dabas taku apsaimniekotāji ir aicinājuši talkā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes kājnieku brigādi, lai pirms Latvijas dzimšanas dienas sakoptu jaunās lāču mājas apkārtni, nostiprinātu lūšu iežogojumu, demontētu daļu no vecajiem iežogojumiem un laipām, kā arī sagatavotos ziemas sezonai, attīrot slēpošanas trasi no zariem.

Jau vēstīts, ka šopavasar no sava nožogojuma atkārtoti izmuka lācene Made, kuru vēlāk nošāva, bet uz pagaidu mājvietu dzīvnieku patversmē "Mežavairogi" tika pārvesti vēl divi Līgatnes lāči Mikus un Puika, valdot bažām, ka lāči varētu sekot Mades pēdās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu