Lāču mājas būvniecība Līgatnē tuvojas noslēgumam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas svētku nedēļā Līgatnes dabas takās noslēdzas jaunās lāču mājas būvniecība. Šajā nedēļā ieplānota taku apsaimniekotāju un Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes kājnieku brigādes kopīga talka, informēja Līgatnes dabas taku vadītāja Sigita Šulca.

«Pašlaik būvē noris pēdējie darbi un beidzot ir novērtējams gan ēkas vizuālais izskats, gan arī visas konstrukcijas, kas paredzētas dzīvnieku komfortam un cilvēku drošībai. Līdz pēdējam brīdim projektā tiek veikti pielāgojumi un izmaiņas atbilstoši speciālistu ieteikumiem, lai lāču jaunā mājvieta būtu droša, un lāču dzīves apstākļi būtu atbilstoši visām dzīvnieku labturības prasībām. Pirms lāču pārvešanas Līgatnes dabas taku darbinieki tiks īpaši instruēti par mājas konstrukciju ekspluatāciju, darba drošību un dzīvnieku turēšanas režīmu,» pastāstīja Šulca.

Lai nodrošinātu komfortablus apstākļus ne vien lāčiem, bet arī apmeklētājiem, 16.novembrī Līgatnes dabas taku apsaimniekotāji ir aicinājuši talkā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes kājnieku brigādi, lai pirms Latvijas dzimšanas dienas sakoptu jaunās lāču mājas apkārtni, nostiprinātu lūšu iežogojumu, demontētu daļu no vecajiem iežogojumiem un laipām, kā arī sagatavotos ziemas sezonai, attīrot slēpošanas trasi no zariem.

Kā informēja Šulca, lāčus uz Līgatnes dabas takām pārvedīs, kad visi sagatavošanās darbi gan Līgatnes dabas takās, gan attiecībā uz lāču pārvešanu būs pabeigti.

Lāču mājas būvniecība Līgatnes dabas takās tiks pabeigta novembra vidū. Iepriekš būvniecību tika plānots pabeigt oktobrī, taču, ņemot vērā sākotnējo, īso būvniecības termiņu, vienlaikus sarežģīto projektu, kad būvniecības gaitā jāievēro būvniekiem neierastu un jaunu risinājumu realizēšana, būvkompānija «Konsors» pagarinājusi būvniecības termiņu līdz šā gada 15.novembrim.

Kā ziņots, Līgatnes dabas parka lāču voljerā bija izveidojusies sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā. Aprīļa beigās šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi. Pēc pāris dienām tika pieņemts lēmums Madi nošaut, jo citu risinājumu neesot bijis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu