Repše pārsteidz: ieturētās pensijas grib izmaksāt nekavējoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ar patīkamu ziņu pensionāriem klajā nācis finanšu ministrs Einars Repše(JL), kas rosina no pagājušā gada jūlija ieturētās pensijas izmaksāt nekavējoties – sākot ar februāri.

«Ņemot vērā valdības mērķtiecīgo un pārdomāto fiskālo politiku, pašreiz Valsts kasē ir līdzekļi, tādēļ, es piedāvāju pensionāriem ieturēto parādu izmaksāt nekavējoties. Finanšu ministrija veiks visus nepieciešamos darbus, nodrošinot iespēju, lai parādu izmaksātu jau ziemas mēnešos, kad iedzīvotāju izdevumi ir lielāki apkures sezonas dēļ,» pauž ministrs. 

Provizoriski izanalizējot 2009. gada valsts budžeta deficīta rādītājus, kā arī 2010. gada budžeta prognozes, Finanšu ministrija piedāvās nepieciešamos līdzekļus pensiju izmaksai nodrošināt.

Ar aizdevējiem vienojas par ST sprieduma izpildi.

Plānots ka, lai izpildītu ST spriedumu, būs nepieciešami papildu aptuveni 80 miljoni latu, lai izmaksātu pensionāriem ieturēto parādu, kā arī aptuveni 105 miljoni latu, lai no šā gada 1. marta maksātu pensijas pilnā apmērā. Kopumā ir nepieciešami papildu 185 miljoni latu, kas palielinās valsts budžeta deficītu par 1,5%.

Izpildot ST spriedumu, 2010. gada valsts budžeta deficīts nepārsniegs iepriekš panāktās vienošanas ar starptautiskajiem partneriem un būs ap 8,5% pēc ESA 95 metodoloģijas.

Repše šos priekšlikums prezentēs ceturtdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu