Maizītis trešoreiz vēlas kļūt par ģenerālprokuroru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašreizējais ģenerālprokurors Jānis Maizītis trešoreiz kandidēs ģenerālprokurora amatam. Patlaban Maizītis šajā amatā strādā otro pilnvaru termiņu, portālu «Apollo» informēja prokuratūrā.

Maizītis norāda, ka pēdējo divu mēnešu laikā viņam intensīvi tiek uzdoti jautājumi, kāda būtu atbilde, ka Augstākās tiesas priekšsēdētājs piedāvātu atkārtoti kandidēt uz ģenerālprokurora amatu.

«Jau iepriekš esmu uzsvēris, ka vispirms tas ir jautājums, kas uzdodams Augstākās tiesas priekšsēdētājam, bet tā kā mana attieksme tiek prasīta atkārtoti un uzstājīgi, uzskatu, ka ir jānoformulē atbilde, kas nevar būt izvairīga,» uzsver Maizītis.

Tāpēc, izvērtējot savu līdzšinējo pieredzi un likumos  nenoregulēto situāciju ap ģenerālprokurora amata kandidāta izraudzīšanās kārtību kopumā, viņš norāda – ja Augstākās tiesas priekšsēdētājs viņu uzrunās, tad viņš ir gatavs atkārtoti pretendēt  ģenerālprokurora amatam.

Ģenerālprokuroru pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma amatā apstiprina Saeima uz pieciem gadiem.

Pirmo reizi amatam viņš izvirzīts 2000.gadam maijā, otro reizi - 2005.gada martā.

Atbalstu Maizīša atkārtotai apstiprināšanai jau paudusi premjera Valda Dombrovska pārstāvētā partija «Jaunais laiks». Citu partiju pārstāvji pagaidām par šo jautājumu runā izvairīgi un nav pauduši skaidru atbalstu Maizīša kandidatūrai.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu