Pensionāri no atmaksātajām pensijām veidos uzkrājumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Liela daļa pensionāru, kuri pavasarī saņems nelikumīgi ieturēto pensiju naudu, plāno no šīs naudas veidot uzkrājumus, lai būtu rezerve neparedzētiem izdevumiem, portālu «Apollo» informēja «Swedbank».

Pensionāru iespējas veidot uzkrājumus līdz šim ir bijušas ļoti ierobežotas zemo ienākumu dēļ, taču ieturēto pensiju atmaksa vienā maksājumā daudziem senioriem ļaus veidot drošības rezervi neparedzētiem izdevumiem, prognozē «Swedbank» Privātpersonu finanšu institūta direktore Ieva Use.

Viņa arī norāda, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas lēmums izmaksāt ieturēto pensiju daļu vienā maksājumā aprīlī, pensionāriem ir izdevīgākais risinājums.

«Mūsu institūta rīcībā esošā informācija liecina, ka lielākā daļa pensionāru pat ļoti zemu ienākumu gadījumos atrada veidu, kā savus ikmēneša izdevumus samazināt par 10%, neaizņemoties naudu saviem tēriņiem. Tas nozīmē to, ka aprīlī, kad pensionāri saņems visu ieturēto naudas summu, viņiem to nevajadzēs novirzīt parādu nomaksai. Ļoti zema ir arī varbūtība, ka cilvēki šos līdzekļus iztērēs impulsīvi. Visticamāk, nauda tiks noglabāta lielāku izdevumu veikšanai nākotnē, piemēram, veselības pakalpojumu apmaksai vai arī izmantota uzkrājumu veidošanai,» skaidro bankas speciāliste.

Viņa  gan piebilst, ka senioru vidū varētu būt arī izplatīta prakse uzkrājumus veidot nevis sev, bet gan bērniem vai mazbērniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu