Repše tuvākajā laikā sola piemeklēt sodu Jakānam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien disciplinārlietās par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora Dzintara Jakāna iespējamiem pārkāpumiem disciplinārlietas izmeklēšanas komisija ir pabeigusi izmeklēšanu. Atzinumi iesniegti finanšu ministram Einaram Repšem (JL), kurus viņš tuvākajās dienās izvērtēs un pieņems lēmumu par piemērotāko sodu.

Par to portālu «Apollo» informēja ministra pārstāvis Aleksis Jarockis.

Komisija savu darbu pabeidza, iesniedzot ministram divus atšķirīgus atzinumus. Abos atzinumos ir konstatēti vairāki pārkāpumi, taču par atsevišķiem pārkāpumiem, kā arī par pārkāpumu smagumu un iesakāmo sodu komisijas locekļu viedokļi dalās, norāda Jarockis.

Ministrs iepazīsies ar atzinumiem un, izvērtējot tajos minētos apsvērumus, pieņems lēmumu par piemērotāko sodu Jakānam.

Saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu, lēmuma pieņēmējs ir disciplinārlietas ierosinātājs, kas šajā gadījumā ir finanšu ministrs Repše, bet komisijas atzinumam ir tikai rekomendējošs raksturs.

Likums nosaka, ka konkrētajā gadījumā ministram ir tiesības, izvērtējot atzinumos minētos argumentus, izlemt, kurus viņš uzskata par pamatotākiem, kā arī pieņemt atšķirīgu lēmumu no tā, kādu piedāvā disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas locekļi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu