Valsts prezidents kategoriski noliedz Verzes apgalvojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētāja Aina Verze ceturtdien LTV raidījumā «100.pants» atklāja, ka pērn 11.jūnijā pa sētas durvīm no Ministru Kabineta (MK) viņai iziet palūdzis Valsts prezidents Valdis Zatlers. Šo ziņo gan kategoriski noliedz Zatlers.

Verze paskaidrojumā Satversmes tiesai rakstījusi: dienā, kad valdība lēma par pensiju «nogriešanu», viņai Ministru kabineta ēka bija jāpamet pa sētas durvīm, tādejādi liegta iespēja runāt ar žurnālistiem.

«Es viņam izmisusi teicu, ka tas [vienošanās par pensiju samazināšanu] ir prettiesiski,» – tā Verze.

«Valsts prezidents kategoriski noliedz Ainas Verzes apgalvojumu, ka viņš ir lūdzis viņu izmantot rezerves kāpnes, tādējādi liedzot viņai iespēju tikties ar mediju pārstāvjiem 11. jūnija vakarā. Valsts prezidents nekādā veidā nebija iesaistīts Verzes kundzes nogādāšanā uz un no Ministru kabineta ēkas un arī pēc vienošanās parakstīšanas Zatleram nebija atsevišķa saruna ar Pensionāru federācijas pārstāvi, jo kopā ar valdības vadītāju Valsts prezidents  devās uz MK sēdi,» portālam «Apollo» pavēstīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Valsts prezidents bijis tas, kas valdības un koalīcijas pārstāvju, kā arī sociālo partneru sarunas laikā izteica aicinājumu nodrošināt Pensionāru federācijas pārstāvja klātbūtni, diskutējot par 2009. gada budžeta grozījumiem.

Sarunu rezultātā izveidotās vienošanās tekstu Zatlers izrunāja ar Verzes kundzi, kura informēja par savu viedokli, kā arī abi pārrunāja iespēju, parakstoties pievienot atrunu par juridiskā pamatojuma nepieciešamību šādam lēmumam, ko Valsts prezidents arī atzinīgi novērtēja, norāda Rassa.

Piektdien «Panorāmā» mēģinās rekonstruēt tā vakara notikumus Brīvības ielā 36.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu