Grupa «Double Faced Eels» «smagi» pietuvojas trešajam albumam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinot pēdējā laika aktivitāšu sarakstu, grupa DFE klausītājiem piedāvā otro singlu no sava topošā albuma, kuru plānots laist klajā jau šajā pavasarī. Dziesma [s:30488] pirmo reizi būs dzirdama Latviešu Radio ēterā tieši otrdien, 12. janvārī plkst. 15.00. Turklāt līdz pat 19. janvārim Latviešu Radio paturēs šī singla atskaņošanas ekskluzīvās tiesības. Vienlaicīgi ar dziesmas «Tu neesi viens tāds» nokļūšanu visu radiostaciju rīcībā, Latvijas TV kanālos pirmizrādi piedzīvos arī šī singla videoklips.

Jau pērnā gada nogalē DFE klausītājiem piedāvāja pirmo singlu «Vientulība» no šogad gaidāmā grupas trešā albuma. Dziesma pārsteidza ar būtisku atšķirību no iepriekš ierastā grupas stila, jo gan satura, gan formas ziņā nodemonstrēja jaunu pieeju grupas muzikālajām novitātēm. «Vientulība» ilgu laiku turējās Latvijas radiostaciju TOPu virsotnēs, kā arī bija viena no klausītākajām dziesmām interneta vidē. Iespējams, ka arī otrais singls – «Tu neesi viens tāds» «smagi» pārsteigs klausītājus, jo tas krasi kontrastē ar līdz šim zināmo grupas mūziku un tēlu.

Grupas skanējums no «Zilā vaļa» vieglprātības nomainījies uz daudz smagāku un nopietnāku gan ritma, gan kopējā muzikālā un tekstuālā materiāla ziņā. Dziesmas mūzikas autors ir grupas līderis un solists Marka, bet teksta autore ir Iveta Priede. Dziesmas pamatā ir doma par cilvēka būtības pretstatiem – labo un slikto, redzamo un neredzamo, un to līdzāspastāvēšanu ikvienā no mums. Tiek uzsvērts, ka katrs no mums ir īpašs un tajā pašā laikā visi esam viens kopīgs veselums. Paši grupas dalībnieki atzīst, ka šīs dziesmas «smagums» nav pašmērķis, bet gan vēlēšanās pievērst uzmanību tēmai, kas dziļākajā būtībā ir svarīga ikvienam cilvēkam. Jaunā singla, tāpat kā visa topošā albuma muzikālais producents ir Māris Priede, ar kuru DFE sadarbību uzsāka jau sava pirmā albuma «Zilais valis» tapšanas ietvaros.

Grupa «Double Faced Eels» kopš tās aktīvajiem pirmsākumiem 2005. gadā piedzīvojusi jau vairākkārtēju dalībnieku maiņu un šobrīd atkal spēlē jaunā sastāvā. Grupas līderis un solists joprojām ir Marka (Mārtiņš Gailītis), ritma ģitāru spēlē Reinis Straume, basģitāru Viktors Maslovs, bet grupas bundzinieks ir Ronalds Briežkalns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu