Hermanis Itālijā iestudē Jaroslava Ivaškēviča «Vilkumuižas jaunkundzes»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jrt.lv

Jaunā Rīgas teātra (JRT) mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis Itālijā iestudē poļu rakstnieka Jaroslava Ivaškēviča «Vilkumuižas jaunkundzes», aģentūru LETA informēja JRT Mārketinga daļas vadītāja Andra Rutkēviča.

Pirmizrāde paredzēta 26.janvārī Itālijas ziemeļu pilsētas Modenas teātrī, bet vēlāk «Vilkumuižas jaunkundzes» tiks izrādītas gan dažādās Itālijas pilsētās, gan citviet Eiropā - Šveicē, Portugālē, Francijā, Beļģijā, Vācijā un Somijā Tamperes teātra festivālā.

Izrādes scenogrāfs ir Andris Freibergs, horeogrāfe - Alla Sigalova, kostīmu mākslinieks - Džanluka Sbika.

Lomas atveido Serdžo Romano, Laura Marinoni, Patrīcija Pundzo, Elēna Arvigo, Irēne Petris, Fabrīcija Saki un Alise Toriani.

Iestudējums top, sadarbojoties teātru apvienībai «Emīlija Romanja», Neapoles teātrim «Teatro Stabile», Boloņas teātrim «Nuova Scena - Arena del Sole-Teatro Stabile», un ar Eiropas Savienības projekta «Prospero» atbalstu.

Alvis Hermanis «Vilkumuižas jaunkundzes» 2000.gada septembrī iestudēja JRT.

Izrādes pamatā ir Jaroslava Ivaškēviča stāsts par pusmūža vīrieti Viktoru, kurš atgriežas muižā, kur viņš pirms 15 gadiem strādājis par mājskolotāju. Viktors vēlreiz sastop sešas Vilkumuižas jaunkundzes un atceras jaunībā pārdzīvoto.

Lugas «Vilkumuižas jaunkundzes» valdzinājums slēpjas tās skatuviskajā estētikā, kurā dominē jutekliskais tēls, kur būtiska ir aktieru plastika, balss intonācija, skaņas un pat aromāts. «Vilkumuižas jaunkundzes» vedina domāt, ka rudens ziedi ir īpaši krāšņi un intensīvāk nekā citkārt mēģina izziedēt visu tiem atvēlēto laiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu