Jakāns cer, ka valdība neatbalstīs viņa atbrīvošanu no amata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Patlaban no amata atstādinātais Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektors Dzintars Jakāns nav pārsteigts par finanšu ministra Einara Repšes (JL) lēmumu rosināt viņu atbrīvot no amata un cer, ka valdība šo ministra ierosinājumu neatbalstīs.

Jakāns aģentūrai LETA sacīja, ka apstrīdēs ministra lēmumu par atbrīvošanu no amata, norādot, ka viņam nav saprotams, kāpēc bija nepieciešams veidot disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju, kura ilgstoši nodarbojusies ar lietas izmeklēšanu, lai ministrs pēc tam «klaji ignorētu» komisijas sniegto atzinumu un tās viedokli neņemtu vērā.

Jakāns pauda pārliecību, ka tad, ja pārējie valdības ministri respektēs likumu, tad uz šāda izmeklēšanas komisijas atzinuma pamata viņa atbrīvošana no VID vadītāja amata nav iespējama

Tāpat Jakāns arī sacīja, ka, pēc viņa rīcībā esošās informācijas, patlaban viņa lietā piesaistīts arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, kuram esot lūgts «vākt visu iespējamo informāciju par Jakānu».

Viņš izteica nožēlu, ka lietā tiek iesaistītas citas iestādes, lai panāktu viņa atbrīvošanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu