EK zemestrīces skartajai Haiti piešķir trīs miljonus eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Eiropas Komisija (EK) trešdien zemestrīces skartajai Haiti piešķīra trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu), taču pēc katastrofas radīto zaudējumu aplēses šī suma tuvāko dienu laikā varētu tikt palielināta.

«Ir pieņemts lēmums par trīs miljoniem eiro. Tas ir maksimālais daudzums, ko mēs ārkārtas situācijā varam piešķirt. Protams, tuvāko dienu laikā mēs varēsim to palielināt,» pavēstīja EK pārstāvis humānās palīdzības jautājumos.

Paredzams, ka trešdien Haiti galvaspilsētā Portoprensā ieradīsies EK eksperts, kurš nekavējoties ziņos par sākotnējām postījumu aplēsēm, lai varētu spriest par nepieciešamo palīdzību nabadzīgajai salai.

Beļģija, Zviedrija un Luksemburga uz Haiti piedāvājušas nosūtīt ūdens attīrīšanas iekārtas, teltis, medikamentus, kā arī meklēšanas un glābšanas komandas.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, septiņas balles spēcīga zemestrīce otrdien skāra Haiti galvaspilsētu, nodarot lielu postažu un raisot bažas, ka gājuši bojā simtiem cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu