Ieturēto pensiju valstij gatavi atdot divi pensionāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Labklājības ministrija atklāj, ka patlaban no ieturētās pensijas par labu valstij atteikušies divi pensionāri, kuri uzrakstījuši par to iesniegumus. Citi tikai izteikuši teorētiskus pieļāvumus, ka tā varētu darīt.

«Latvijas Avīze» piektdien raksta: lai atteiktos no ieturētās pensijas, jāraksta iesniegums Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai vai tās filiālei, lūdzot neizmaksāt no 2009. gada 1. jūlija līdz 2010. gada 31. janvārim ieturēto pensijas daļu.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča skaidro, ka neizmaksātā pensijas daļa paliks VSAA budžetā. «Vispirms iesaku pensionāriem par šādu soli apspriesties ar savas ģimenes locekļiem un tikai tad pieņemt lēmumu, lai pēc tam bērni vai mazbērni neprotestē,» iesaka Saeimas .

Pensionārs tiesīgs atteikties gan no visas ieturētās summas, gan tikai no daļas.

Kā ziņots, Satversmes tiesa atzina par nelikumīgu lēmumu samazināt pensijas par 10%, strādājošiem pensionāriem – par 70%. Tiesa uzdeva naudu atmaksāt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu