Mērsraga iedzīvotāji nolemj izstāties no Rojas novada

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sestdien Rojas novada Mērsraga Tautas namā notika iedzīvotāju sapulce, kurā ar absolūtu balsu vairākumu pieņemta rezolūcija par Mērsraga izstāšanos no Rojas novada, aģentūru LETA informēja Rojas novada domes deputāts Lauris Karlsons, kurš domē ievēlēts no Mērsraga pagasta un pašvaldību vēlēšanās kandidēja no LPP/LC saraksta.

Kopumā sapulcē piedalījušies 312 Mērsraga iedzīvotāji, no kuriem 308 pauduši atbalstu rezolūcijai par Mērsraga izstāšanos no Rojas novada.

Rojas pagasta vadītājs Jānis Žoluds aģentūrai LETA atzina, ka neliks šķēršļus Mērsraga vēlmei dzīvot atsevišķi. Tieši Mērsraga deputāti bija tie, kuri ierosināja abiem pagastiem apvienoties vienā novadā, taču «piespiedu laulības» nav izdevušās.

Tomēr Mērsraga vēlmei veidot atsevišķu novadu var rasties problēmas. Kā aģentūru LETA informēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) preses sekretāre Dace Kārkliņa, ministrs neatbalsta Rojas novada likvidēšanu un atgādina, ka novadu izveidi nosaka likuma prasības, kurām pēc šķelšānās neatbilstu ne jaunais Mērsraga novads, ne Rojas novads.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu