«DnB Nord» vadītājs: Satversmes tiesa atvērusi Pandoras lādi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai gan «DnB Nord bankas» vadītājs Andris Ozolņš neatbalsta pensiju samazināšanu, vienlaikus viņš neatbalsta, ka jautājums par to, cik šis solis bijis nelikumīgs, lemj Satversmes tiesa.

«Mani tas uztrauc un biedē. Mēs esam tik daudz sasnieguši, bet ar šo precedentu atveram Pandoras lādi,» intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» saka Ozoliņš.

Tāpat viņu bažīgu dara Satversmes tiesas lēmumi par tiesnešu un citām algām, jo tiesneši šos jautājumus skata no juridiski konstitucionālā aspekta.

«Tagad es nesaprotu – cik tālu mūsu dzīvi regulē pamatlikums. Vai par inflāciju arī var lemt Satversmes tiesa? Kā valdībai jārīkojas, ja tā nolemj, ka inflācija valstī nemaz nedrīkst būt?» neizpratnē ir bankas vadītājs.

Viņaprāt, juristi ir pārmēru ielauzušies ekonomikas un valsts saimnieciskās vadības jomā. Ozoliņš uzsver, ka par finanšu un ekonomikas jautājumiem tomēr būtu jālemj valdības ministriem kopā ar parlamentu.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu