Arī glābējsilītē atstātajai meitenītei būšot mīļi vecāki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Vieni uzskata, ka šī lieta ir noteikti vajadzīga, citi - ka tā tikai provocē mātes atstāt savus bērnus. Taču droši vien, pirmkārt, būtu jāpadomā par to, ka glābējsilīte tiešām ir vieta bērna dzīvībai. Vieta, kur nonākot mazulis gūst otru iespēju iegūt mīlošus vecākus un, iespējams, labāku dzīvi.

Tā noticis arī ar «mazo, trauslo princesīti», kas «Baby box» ievietota svētdien. Arī viņai bāriņtiesas pārstāvji un slimnīcas personāls prognozē tik pat mīlošus un gādīgus vecākus, kādi tagad ir mazajam Kristianam, kurš glābējsilītē atstāts Ziemassvētku laikā.

Cilvēki izrāda ļoti lielu interesi par glābējsilītē atstāto meitenīti. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja Romēna Namniece norāda, ka šim mazulim pārāk liela publicitāte nenāktu par labu. «Dzīvē visādi notiek... Cilvēki saliek kopā vārdus un laikus...» sacīja Namniece un uzsvēra, ka sabiedrībai, iespējams, nav īsti skaidrs kā bērns no glābējsilītes nonāk audžuvecāku gādībā.

«Apollo» nolēma noskaidrot un pastāstīt portāla lietotājiem, kāds ir «Baby box» atstāta mazuļa ceļš pie jaunās ģimenes.

Kad mazais cilvēks tiek atstāts glābējsilītē, bērnu apskata un viņa veselības stāvokli novērtē mediķi. Viņi informē policiju un bāriņtiesu. Policija noskaidro, vai glābējsilītē ievietotais cilvēciņš nav meklēšanā. Ja bērns nav pasludināts kā pazudis un nav zināmi bērna vecāki, viņam tiek piešķirts atradeņa statuss, kas ļauj uzreiz sākt adopcijas procesu.

Labklājības ministrijas darbinieki rindas kārtībā sazinās ar ģimeni, kura gaida uz zīdaiņa adopciju. Ja ģimene piekrīt, tad bērniņš nonāk pie jaunajiem vecākiem 10 dienu laikā pēc viņa ievietošanas «Baby Box».

Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs portālam «Apollo» sacīja, ka arī glābējsilītes princesītei viņš prognozē tik pat labu dzīvi, kāda sākusies pirmajā Rīgas glābējsilītē atstātajam mazulim Kristianam.

Jautāts, kā klājas Kristianam, Krasnogolovs sacīja: «Ļoti labi!» Viņš norādīja, ka puisēna vecāki ir ļoti gādīgi, saprātīgi un mīloši cilvēki. Viņi nodrošinot mazajam cilvēkam visu, kas nepieciešams. «Viņi arī ļoti pārdomāti un pareizi par bērnu rūpējas,» sacīja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētājs un piebilda, ka arī pāra motivācija puiku audzināt, pēc bērna ienākšanas ģimenē, nav mainījusies.

Krasnogolovs sacīja, ka, visticamāk, arī glābējsilītē atrastā meitenīte jau tuvāko desmit dienu laikā tiks nodota potenciālajiem vecākiem, kuri jau iepriekš izgājuši pusgadu ilgas pārbaudes.

Sākotnēji bērns nonāk ģimenē pirmsadopcijas aprūpē. Pirmsadopcijas periods turpinās līdz sešiem mēnešiem. To laikā bāriņtiesas darbinieki rūpīgi seko līdzi mazuļa un ģimenes attiecībām, lai pēc pirmsadopcijas termiņa varētu lemt par bērna adopciju, to noslēdzot tiesiskā ceļā.

Krasnogolovs gan norādīja, ka nereti tas noslēdzas arī dažu mēnešu laikā, ja bāriņtiesas pārstāvji ir pārliecināti, ka mazulis tiek labi aprūpēts.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu