Šlesers esot izlēmis, ka Tērbatas ielu atvēlēs gājējiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agnese Gulbe/LETA

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) jau esot izlēmis, ka neatkarīgi no rīdzinieku viedokļa, Tērbatas iela Rīgā tiks atvēlēta vienīgi gājējiem.

«db.lv» ceturtdien raksta: par jau pieņemtu lēmumu liecinot Rīgas vicemēra teiktais. «Mēs nesākam publisko apspriešanu, lai šo projektu noraidītu,» Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomē sacījis Šlesers.

Iepriekš Šlesers pauda pārliecību, ka gājēju ielā Rīgā uzplauktu tirdzniecība un sabiedriskā dzīve.

Rīgas vicemērs uzdeva šo ieceri izvērtēt ekspertiem.

Šlesers iepriekš norādīja, ka krīzes laikā aizvērušies daudzi veikali, ēstuves un restorāni, kas pēc būtības atrodas labās vietās, kā piemērus minot K.Barona ielas krustojumus ar Dzirnavu un Elizabetes ielām. «Lai atdzīvinātu šādas vietas, būtu nepieciešama šāda gājēju iela».

Šlesers arī minējis, ka par gājēju ielu pārveidot K.Barona ielu, kurā gan tiktu atstāts tramvajs.

Jau 1998.gadā domē, kad to vadīja tagadējais Šlesera partijas biedrs Andris Bērziņš, tika apspriesta iecere Tērbatas ielu atvēlēt tikai gājējiem. Tolaik SKDS aptaujās 58,4% aptaujāto Rīgas iedzīvotāju atbalstīja Tērbatas ielas pārveidošanu par gājēju ielu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu