Deviņiem cilvēkiem iztikai tikai viena alga

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»

Deviņu cilvēku ģimene – Liene ar vīru Didzi un septiņi bērni – viena alga uz visiem. Tomēr viņi visi turas kopā un nepadodas, lai pēc laika no krīzes izietu kā uzvarētāji.

Pirms aptuveni gada Didzis zaudēja darbu, bet pašreizējos apstākļos atrast citu darbu ir gandrīz neiespējami, tāpēc tikai Lienei palika stabila darba vieta, lai arī ar vairākas reizes samazinātu atalgojumu. Viņi dzīvo mājā ar malkas apkuri, kas šajos apstākļos ir pluss, jo iespējams kaut nedaudz ietekmēt savus komunālos maksājumus. «Cenšamies kurināt tikai tik daudz, lai varētu izdzīvot. Uzvelkam vienu lieku džemperi vai citādi izlīdzamies. Ja mājas saimniece nebūtu mana radiniece, diez vai mēs vēl spētu šādi turpināt. Viņa ir saprotoša un redz, ka neiet viegli,» saka Liene.

«Veselības problēmu dēļ Didzis nevar strādāt jebkur un jebkādā amatā. Vienīgais, kas atliek – atbalstīt vienam otru un mēģināt saprast, ka situācija ir tāda, kāda tā ir. Diemžēl no marta sākuma man jau atkal ir samazināta alga. Vai jūs spējat iedomāties, kā tas ir - uzturēt deviņu cilvēku ģimeni par 140 latiem mēnesī?» izmisumā saka Liene, piebilstot, ka pat minimālā alga beigu beigās nesanāk.

Viņa stāsta, ka ikdienā mēģina iztikt no bērnu pabalstiem, vīra pensijas un bezdarbnieka pabalsta, bet pēdējais tūlīt beigsies, tāpēc nākotne pagaidām nerādās rožainās krāsās.
Kādu vakaru, noskatoties Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumu «Tautas Balss», Liene uzzināja par Ziedot.lv labdarības projektu «Paēdušai Latvijai». Saprotot, ka atbilst priekšnoteikumiem, viņa sagatavoja un iesniedza iesniegumu. «Esam pateicīgi, ka ir vismaz šāds atbalsts, taču jauna darba atrašana man un manam vīram laikam būtu vislielākā palīdzība,» saka Liene. «Mēs neesam no čīkstētājiem, bet gribam strādāt. Vajag tikai atrast iespēju!»

www.paedusailatvijai.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu