Tērbatas ielu vasarā varētu iemēģināt kā gājēju ielu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai gan kādas Rīgas ielas pārveidošana par gājēju ielu prasa laiku un rūpīgu darbu, jau šajā vasarā Tērbatas iela galvaspilsētas centrā varētu šādam nolūkam iemēģināta.

Rīgas domes Satiksmes departaments norāda, ka šogad vēl nav plānojis «palaist» gājēju ielu, jo tas prasot lielu sagatavošanos. Taču, ja tāds būs domes norādījums, tad izmēģinājumā kārtā nelielam ielas posmam, izvietojot pagaidu ceļa zīmes, tas būtu izdarāms, raksta «Dienas Bizness».

To, kā  Tērbatas ielas pārveidošana par gājēju ielu ietekmēs gājēju, velotransportu un transportlīdzekļu satiksmes plūsmu un autonovietnes, izpētījis SIA «E. Daniševska birojs». Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma, tas izstrādājis izpētes projektu gājēju ielas izveidošanai Rīgas centrā. Tas gan neietver finansiālos aprēķinus, jo šobrīd tiek vērtēts, vai vispār šāda ideja būtu realizējama.

Par gājēju ielas izveidi galvaspilsētas centrā 25. martā spriedīs arī Rīgas Arhitektu kolēģija.      

Elmārs Daniševskis domā: lai šo ielu pārvērstu par gājēju ielu, pirmkārt, vajadzētu tikai uzstādīt regulējošās ceļazīmes, kas ļautu pāris mēnešus izmēģināt – kā šāds projekts izskatās realitātē. Savukārt uzņēmēji pa to laiku varētu iesniegt pilsētas domei savas idejas, kā tālāk attīstīt šo teritoriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu