Daudze: Latvijā ir nosacīti mazākumvaldība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) norāda, ka Latvijā patlaban ir tikai nosacīti mazākumvaldība, jo laikā, kamēr partija LPP/LC pieņems lēmumu par dalību valdībā, tā tomēr solījusi atbalstīt koalīciju.

«Jebkurš darbs mazākumā – tie ir pavisam citi spēles noteikumi. Šeit patiešām izpaužas tas, ka politika ir kompromisu māksla, jo ir jāmeklē sabiedrotie, jābūt daudz vairāk pamatotiem pieņemamajiem lēmumiem,» intervijā Latvijas Radio sacīja Daudze.

Tāpat viņš norādīja, ka koalīcijai ir īpaši jāuzmanās no opozīcijas, kas šobrīd ir matemātiskā vairākumā. Līdz ar to ir ļoti jāizvērtē, vai pirmajā brīdī ļoti skaisti un populāri priekšlikumi, ja tie tiek atbalstīti, nenes valstij zaudējumus un problēmas ilgtermiņā.

«Šis ir brīnišķīgs laiks, lai tās partijas, kas nav pozīcijā, pierādītu, ka spēj domāt par valsti,» viņš noteica.

Savukārt šī situācija, kad valdībai ir jādarbojas mazākumā, stiprina koalīciju, jo tai jābūt daudz fleksiblākai, mobilākai un koncentrētākai, lai sasniegtu tos mērķus, kas ir izvirzīti, uzsvēra Daudze.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu