«Lattelecom» pieprasa Vaiderei atsaukt nepatieso informāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

«Lattelecom» uzskata, ka Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere (PS), izplatot patiesībai neatbilstošu informāciju par Virszemes Televīziju, demonstrē nekompetenci un neiedziļināšanos tēmā, par kuru runā publiski, portālam «Apollo» pavēstīja uzņēmuma pārstāvis Jānis Palkavnieks.

«Lattelecom» komercdirektore Kerli Gabriloviča norāda, ka Latvijas skatītājiem ciparu apraidē šobrīd un arī pēc 1.jūnija, kad visā Latvijā tiks izslēgta analogā apraide, bez maksas būs pieejami Latvijas sabiedriskās televīzijas un nacionālās apraides kanāli, kuriem licences piešķīrusi Nacionālā radio un televīzijas padome, un apgalvojumi par bezmaksas Krievijas kanāliem neatbilst patiesībai.

«Lattelecom» pauž dziļu neizpratni, par kādiem bezmaksas Krievijas kanāliem runā Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere, kas, visticamāk ir kļūdījusies vai ko pārpratusi.

«Lattelecom» pieprasa Vaiderei atsaukt nepatieso informāciju un aicina turpmāk  gan Vaideri, gan citas atbildīgas amatpersonas pirms šādu publisku paziņojumu izplatīšanas vispirms vērsties «Lattelecom», lai noskaidrotu faktus.

Virszemes Televīzija šobrīd piedāvā 32 televīzijas kanālus, no kuriem 31 ir Eiropā un Latvijā veidots kanāls. Tikai 5 kanālu oriģinālvaloda ir krievu, turklāt četri no šiem pieciem kanāliem ražoti Eiropā kā Krievijas kanālu starptautiskās versijas, un tikai nišas kanāls «Ohota i Rybalka» ražots Krievijā.

Tādēļ nav pamata deputātes bažām par Latvijas norobežošanu no Eiropas Savienības informācijas telpas.

Gluži pretēji — Eiropas ziņu kanāls «Euronews» Virszemes Televīzijā skatāms četrās populārākajās valodās (angļu, vācu, krievu un franču) — skatītājs pats ar pulti var izvēlēties, kādu valodu klausīties, un šī ir viena no ciparu televīzijas priekšrocībām, kādu nenodrošina analogā apraide.

Visi Virszemes televīzijas kanāli ir pieejami ar oriģinālvalodu — latviešu, krievu vai angļu, un vairāk nekā pusei kanālu papildus oriģinālvalodai ir pieejama arī otra valoda, piemēram, «Discovery channel» ir gan angliski, gan krieviski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu