Ronis min nosacījumus, pirms pretendēt uz ārlietu ministra posteni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais Latvijas vēstnieks ASV un NATO Aivis Ronis, pirms piekristu pretendēt uz patlaban vakanto ārlietu ministra posteni, izvirzītu pašreizējai koalīcijai vairākus nosacījumus.

«Pirms es dotu galīgo atbildi premjeram [Valdim Dombrovskim (JL)], man būtu vairāki jautājumi un nosacījumi šai koalīcijai gan par ārpolitikas saturu nākamajiem pieciem mēnešiem, gan par budžetu ārpolitikai nākamajam gadam,» aģentūrai LETA sacīja Ronis.

Ronis gribētu tikties ar visām Saeimas frakcijām, lai runātu par ārpolitiku attiecībā uz atlikušajiem pieciem mēnešiem līdz vēlēšanām. Tāpat viņš vēlas, lai nākamā gada budžets ārlietu resoram tiktu «iesaldēts», paliekot vismaz pašreizējā līmenī.

Ronim ieņemt ārlietu ministra posteni netraucēs dalība kā Baltijas valstu pārstāvim ekspertu grupā, kas gatavo rekomendācijas jaunajai NATO stratēģiskajai koncepcijai. Pēc Roņa teiktā, darbs pie koncepcijas ir jau gandrīz pabeigts un rekomendācijas maija sākumā tiks iesniegtas NATO ģenerālsekretāram un dalībvalstīm.

Jau ziņots, ka Dombrovskis šorīt intervijā Latvijas Radio atzina, ka ārlietu ministra amatam varētu tikt virzīts arī Ronis. Viņš gan norādīja, ka patlaban notiek sarunas par vairākiem iespējamiem kandidātiem uz šo amatu.

Arī Ronis aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņam ir bijusi īsa saruna ar Dombrovski par iespēju kandidēt uz ārlietu ministra amatu.

Kā ziņots, iepriekš publiski minētais kandidāts ārlietu ministra amatam Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks un politiskais direktors Andris Razāns ģimenes apstākļu dēļ pēdējā brīdī atteicies kandidēt uz šo amatu.

«Razānam atbalsts Saeimā bija nodrošināts, taču viņš pats savu kandidatūru atsauca,» intervijā sacīja Dombrovskis, noraidot bažas, ka valdībai varētu būt radušās problēmas ar ministru amata kandidātu apstiprināšanu Saeimā.

Valdības vadītājs gan atzina, ka «teorētiski pastāv arī iespēja nostrādāt līdz vēlēšanām nepilnā sastāvā».

LETA jau informēja, ka šonedēļ tiks turpinātas konsultācijas par ministru amatiem un ir skaidrs, ka šonedēļ Saeima par neviena ministra apstiprināšanu amatā nelems.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu