Zivtiņš atbalsta Tērbatas ielas pārveidi par gājēju ielu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš atbalsta Tērbatas ielas pārveidi par gājēju ielu, tomēr norāda, ka pirms tam pašvaldībai ir jāatrisina tehniskas lietas, piemēram, kā kursēs sabiedriskais transports.

Zivtiņš aģentūrai BNS teica, ka valstij vajadzētu attīstīt divas lietas - gājēju un velosipēdu celiņus, jo tā ir nākotnes perspektīva. «Ideju es vērtēju pozitīvi, un šādas ielas vajadzētu izveidot ne vienu vien,» viņš pauda.

Arī attīstīto valstu prakse liecinot, ka tās liekot uzsvaru uz sabiedriskā transporta, velosipēdu un gājēju celiņu attīstīšanu un «automašīnas no pilsētas centra tiek spiestas ārā». Pasaulē šādi arī rīkojas, lai uzlabotu gaisa kvalitāti pilsētas centrā.

Zvitiņš gan sacīja, ka pašvaldībai pirms tam būtu jāatrisina tehniski jautājumi, piemēram, laiks, kad iela transportam tiek slēgta, sabiedriskā transporta kustības maršruts un kā pie veikaliem var piekļūt piegādātāju transports.

«Es domāju, tas ir pozitīvi, jo vēl ir vietas, kur var liegt iebraukt transportam, protams, ir jāsaprot operatīvais transports un sabiedriskais transports. Visideālakais variants ir, kā dažviet ārzemēs, - pēc darbadienas beigām iela ar īpašu cilindru palīdzību transportam tiek slēgta un atvēlēta gājējiem,» paskaidroja viņš.

Jau ziņots, ka iedzīvotāju aptaujas rezultātus par ideju Tērbatas ielu pārveidot par gājēju ielu plāno apkopot līdz maija beigām.

Rīgas domes Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padome 11.martā konceptuāli atbalstīja gājēju ielas izveidošanu Rīgā, Tērbatas ielā, nolemjot šo ideju virzīt publiskai apspriešanai. Ideju par gājēju ielas izveidošanu Rīgā virza Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers. Viņš iepriekš klāstīja, ka, pārveidojot Tērbatas ielu par gājēju ielu, šajā ielā uzreiz būtu aktivitātes un jauns bizness.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu