Deputātei Blauai piedāvāti trīs veidi, kā atbalstīt Munkevicu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar dažu stundu starpību šo ceturtdien notika Jūrmalas domes neuzticības balsojums Raimondam Munkevicam un viņa saslēgšana roku dzelžos uz turpmākajiem diviem mēnešiem.

Korupcijas apkarotāji tur Munkevicu aizdomās tieši par šī balsojuma ietekmēšanu ar noziedzīgiem līdzekļiem - kukuļošanu. Iespējams, gadījums, par kuru Korupcijas novēršanas un apkaŗošanas birojam (KNAB) ziņoja domes deputāte, nebija vienīgais. Munkevics turpina noliegt savu saistību ar kukuļošanu.

Vēlēšanās aiz strīpas palikušo partijas biedru Normudnu Pīrantu, Munkevics iekārtoja par valdes locekli pašvaldības uzņēmumā «Jūrmalas ātrā palīdzība», kura otrā funkcija – glābšanas darbi, karatistam bez augstākas izglītības un specialitātes šķita īsts izaicinājums. No amata krītot Munkevicam, Pīrantam šo darbu nāktos atstāt.

Pagājušā nedēļā, saņemot zvanu no Pīranta, sava skolas biedra, «Jaunā laika» domes deputāte Iveta Blaua nebija pārsteigta. Pīrantam Jūrmalā bija Munkevica darījumu kārtotāja slava.

«Nekā personīga» rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Blauai izteikti piedāvājumi uz balsojumu neierasties it kā slimības dēļ, uz sēdi atnākt un balsot par Munkevica palikšanu amatā vai pāriet pie Munkevica pavisam. Katram piedāvājumam – savs izcenojums.

Sarunas bijušas vairākas. Arī Blauai, Munkevicam un Pīrantam esot trijatā. Blaua, kura jau sadarbojās ar KNAB, beidzot it kā piekrita piedāvājumam pieņemt piecus tūkstošus latu un paust uzticību Munkevicam ceturtdienas balsojumā. Dažas stundas pēc naudas nodošanas Pīrantu un Munkevicu aizturēja KNAB.

Izmeklētāji skaidro, vai Blaua bija vienīgā deputāte, kuras balsij Munkevica interesēs bija noteikta cena. Vairākums opozīcijas deputātu neatzīstas, ka Munkevics būtu viņiem piedāvājis naudu.

Citādi ir ar «Saskaņas centra» deputāti Mariju Vorobjovu, kura medijiem stāstīja, ka Munkevics pirms nedēļas viņai devis nepārprotamu mājienu, uzrakstot uz lapiņas ciparu 5. Tagad deputāte kāpjas atpakaļ, sakot, ka piecinieks obligāti vēl nenozīmējot naudu. Iespējams, tādā veidā Vorobjova cenšas labot situāciju un skaidrot, kāpēc nav ziņojusi KNAB. Vorobjova tagad darbojas domes koalīcijā. Viņas amatpersonu deklarācijā norādīto parādsaistību lielums ir ievērojams - vairāk nekā 900 tūkstoši latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu