Bez vēsts pazudis advokāts Platacis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valsts policijā saņemts iesniegums par zvērināta advokāta Aināra Platača pazušanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, kuru apstiprināja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Ministre atzina, ka iesniegums saņemts otrdien pēcpusdienā un sākts kriminālprocess. Platača meklēšana pagaidām neesot sekmējusies panākumiem.

Iesniegums policijā saņemts no Platača biroja. Ministre piebilda, ka rūpīgi sekos līdzi izmeklēšanai, jo šis neesot parasts gadījums.

Aģentūrai LETA šodien neizdevās sazināties ar Plataci. Sazvanīt advokātu neveiksmīgi mēģinājuši arī vairāki viņa kolēģi no Latvijas advokātu aprindām.

Biroja «Platacis un partneri» advokāts Aloizs Vaznis aģentūrai LETA šovakar atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Daži no Platača plašāk pazīstamajiem pēdējā laika klientiem ir aviopārvadājumu un lidaparātu apkopes kompānijas «Konkors» īpašnieks, Baltkrievijas ieroču eksportētāja «BelTechExport» padomes loceklis Aleksandrs Sadovojs, ilggadējais Valsts ieņēmumu dienesta un pašreizējais Finanšu ministrijas darbinieks Vladimirs Vaškevičs, izspiešanas lietā aizturētais Oto Galsons u.c.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, 1966.gadā dzimušais Platacis 1993.gadā beidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti. Pirms tam viņš strādājis par sekretāru Rīgas pilsētas Ļeņingradas rajona tautas tiesā, bijis tautas tiesu izpildītājs, Latvijas Arodbiedrību inspektors, bet 1990.gada beigās kļuvis par «SWH» Juridiskās nodaļas vadītāju. Latvijas Advokātu kolēģijā Platacis uzņemts 1993.gadā.

Aizvadītā gadsimta deviņdesmitajos gados Platacis bijis Māra Gaiļa vadītās valdības finanšu ministra Andra Piebalga padomnieks. Tāpat viņš bijis administrators valsts garantēto kredītu apsaimniekošanas sabiedrībā «Lata International» un amatpersona vairākos ar naftas produktu biznesu saistītos uzņēmumos.

1996.gadā Platacis kļuvis par zvērinātu advokātu biroja «Platacis un partneri» vadītāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu