Kampars: LIAA šefs vērsies KNAB pret «Aerodium» vadību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Kamēr mēs te karojam, Latvijas stends «World EXPO» strādā,» – tik mierīgi par Latvijas paviljona turpmāku darbību Šanhajā pirmdienas rītā sacīja ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL). Vienlaikus viņš atklāj, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā pret SIA «Aerodium» vadību.

Ministrs intervijā Latvijas Radio paziņoja, ka Ozols lūdzis sevi atbrīvot no pienākumiem, kurus viņš pildīja kā Latvijas paviljona vadītājs. Tāpat Ozols vēries KNAB par uzņēmuma «Aerodium» pārstāvja Ivara Beitāna izteikumiem.

Vienlaikus, runājot par stenda turpmāku darbību, Kampars sacīja, ka problēma ar naudu tiks atrisināta. «Problēma ir tā, ka līgumā skaidri notiekts: naudu uzņēmumam pārskaita tad, kad ir parakstīts dokuments par paviljona nodošanu ekspluatācijā,» sacīja ministrs. Viņš gan uzsver, ka šī problēma šodien tiks atrisināta.

Tāpat tiks skaidrots konflikts starp LIAA šefu un kompāniju «Aerodium». Ministrs pauž pārliecību: «ja LIAA darbinieku darbībā tiks konstatēti pārkāpumi, pret tiem asi vērsīsies ministrija.»

26.maijā atklāts Latvijas paviljons «World Expo» izstādē Šanhajā.

«World Expo» ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valstu tēla veidošanu un popularizēšanu.

«World Expo 2010» norisinās Šanhajā no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim.

Šī gada «World Expo» pamattēmai «Labāka pilsēta, labāka dzīve» ir noteiktas vairākas apakštēmas, kas nosaka galveno vadlīniju valsts ekspozīcijai izstādē. Latvijas apakštēma - «Zinātnes un tehnoloģiju inovācija pilsētā» un prezentācijas tēma - «Lidojošā Latvija, kur Austrumi satiek Rietumus» uzrunā izstādes apmeklētājus ar netradicionāliem risinājumiem inovatīvo tehnoloģiju jomā un vienlaicīgi piesaka Latviju un Rīgu kā reģionālo starptautisko lidojumu centru, kā arī austrumu un rietumu biznesa tikšanās vietu.

Galvenais Latvijas paviljona ekspozīcijas elements ir «Aerodium» vertikālais vēja tunelis.

Kā ziņots, LIAA noslēgusi līgumu ar SIA «Aerodium» 2,55 miljonu latu vērtībā par vertikālā vēja tuneļa būvi un Latvijas paviljona izveidi starptautiskajā izstādē «World Expo 2010».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu