Pārtikas pakas ik dienas lūdz vidēji 60 ģimenes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai arī projektam «Paēdušai Latvijai» saziedoti ievērojami līdzekļi, visiem palīdzēt vēl arvien nav iespējams, portālu «Apollo» informēja sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Beseris.

Līdz šim pārtikas pakas saņēmušas 13 170 ģimenes. Kopš projekta «Paēdušai Latvijai» uzsākšanas palīdzību lūgušas 18 638 ģimenes jeb vairāk nekā 71 tūkstotis iedzīvotāju.

Labdarības organizācija «Ziedot.lv» dienā vidēji saņem 63 lūgumus pēc palīdzības.

Jūnijā paredzēts uz 70 novadiem nogādāt 3672 pārtikas pakas, tādējādi ar pārtiku atbalstot vairāk nekā 9000 cilvēku.

«Diemžēl krīzes skarto ģimeņu skaits arvien pieaug, un ik dienas saņemam vairāk nekā 60 izmisušu ģimeņu lūgumus pēc palīdzības. Daudzām ģimenēm līdzcilvēku atbalsts ir pēdējais salmiņš, pie kā pieķerties, tādēļ ļoti ceru uz turpmāku iedzīvotāju un arī uzņēmumu atsaucību,» saka labdarības portāla Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

«Paēdušai Latvijai» vienai ģimenei mēnesī piešķir pārtikas palīdzību 12 kilogramu apjomā. Šajā pakā ietilpst putraimi, grūbas, rīsi, griķi, auzu pārslas, pelēkie zirņi, makaroni, milti, eļļa, gaļas vai zivju konservi, cukurs, sausais piens, sausais buljons, maize un tēja. Vienas šādas pārtikas pakas vērtība ir vidēji 8,5 lati.

Līdz šim saziedotās pārtikas svars ir 21,4 tonnas, un tās vērtība sasniedz 7829 latus. Pārtikas pakas palīdz izdalīt 56 organizācijas un 700 brīvprātīgo visā Latvijā.

Kopš 2009.gada rudens projektam «Paēdušai Latvijai» saziedoti 283,9 tūkstoši lati, no kuriem, izmantojot labdarības tālruni 90006484, saziedoti 118 020 lati, portālā Ziedot.lv - 93 787 lati, pārtikas precēs - gandrīz astoņi tūkstoši latu, savukārt «Maxima» veikalu tīklā izvietotajās ziedojumu kastītēs – 64,2 tūkstoši latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu