Bērnu entuziasms un gribasspēks liek saņemties

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Četru bērnu mamma Edīte, kuras jaunākajai atvasītei ir tikai divas nedēļas, atzīst, ka jaunākā bērniņa gaidībās ģimene piedzīvoja Edītes vīra darba zaudējumu. Viņš strādāja būvfirmā, kura ekonomiskās situācijas lejupslīdes laikā tika likvidēta. Kaut arī tajā brīdī abi vecāki kļuva par bezdarbniekiem, jo Edītei nācās atstāt savu darbu gaidāmā bērniņa dēļ, tomēr viņi nolēma cīnīties un sniegt saviem bērniem visu labāko, ko vien spēj.

Kaut arī Edīte priecājas par vīra atrastajām iespējām strādāt dažādus gadījuma darbus, tomēr viņa atzīst: «Nedaudz žēl, ka vēl nav tā patstāvīgā darba. Vīrs ir kvalificēts santehniķis, un darbs jau atrastos, tikai viņš nespēj izbraukāt, jo nav iespējams iegūt autovadītāja apliecību daltonisma dēļ.» Ģimene ir nolēmusi turpināt meklēt Edītes vīram pastāvīgu darbu tuvākajā apkaimē, lai var aizmirst vēl neseno situāciju, kad ģimene iztika tikai ar 54 latu budžetu mēnesī.

Izjūtot realitātē radušos situāciju un katru dienu skaidrojot to septiņpadsmit, piecpadsmit un četrus gadus vecajiem bērniem, Edīte atzīst, ka jebkāda lutināšana jāatliek uz vēlāku laiku un jādomā par izdzīvošanu, cerot, ka kādreiz tomēr būs labāk.

«Mani bērni nekad nav lutināti kā bagātnieki ar lielām kabatas naudām, jo uzskatu, ka viņiem tā ir jānopelna. Šī situācija viņiem ir visreālākā dzīves skola, kas pašiem liks saņemties un paceltu galvu iet tālāk, sasniedzot savus mērķus,» saka Edīte, piebilstot - vecākie bērni sapratuši, ka tieši izglītība ir viens no nozīmīgākajiem virzītājiem un cerībām nākotnē. Tas savukārt bijis par iemeslu, kāpēc Edītes vecākais dēls jau šogad sāks apgūt viņu interesējošo mehāniķa profesiju. «Šis bērnu entuziasms un nosvērtība vieš manī un vīrā apziņu, ka viss atkal ies uz augšu,» saka Edīte.

Pa dzīvi uz priekšu Edīti vada ne tikai neatlaidība, kas atspoguļojas bērnos, bet arī mazā bērniņa smaids, kas netiek taupīts arī drūmākā brīdī. «Pats sev jau cilvēks nedzīvo – padosies, bet, kad mazais bērns smaidīgs no rīta atnāk un saka, ka mīl tevi, tad ir sajūta, ka ir iegūts jauns dopings, lai virzītos tālāk,» neslēpj Edīte.

Edīte atklāj, ka projekts «Paēdušai Latvijai» ir viens no šādiem dopingiem, kas sniedz nelielu daļu dzīves spara, sakot, ka šāda palīdzība nākusi tādā laikā, kad daudzām ģimenēm radušās problēmas ne tikai ar rēķinu apmaksu, bet arī ar pārtikas sagādāšanu sev un bērniem: «Tiešām liels prieks par šo tik noderīgo ideju, jo projekts nav - iedot rokās zivi, tas ir kā iedot rokās makšķeri, lai šī zivs pašu spēkiem tiktu noķerta.«

«Ziedot.lv» aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu «Paēdušai Latvijai», izmantojot «Maxima» veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā, kur iespējams arī atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu