Neatrod lāča pēdas Gaujas nacionālā parka teritorijā (1)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vides inspektoriem piektdien, apsekojot un pārbaudot Gaujas nacionālā parka teritoriju Pārgaujas un Amatas novadā Gaujas un Amatas upes krastos, kā arī plašāku apkārtni, nav izdevies atrast lāča pēdu nospiedumus, informēja Dabas aizsardzības pārvaldes pārstāve Anda Andrušaite.

Netika atrastas arī citas pazīmes, kas varētu liecināt par dzīvnieka klātbūtni, tomēr nevaror izslēgt iespēju, ka nacionālā parka mežos varētu būt ieklīdis kāds lācis, pieļāva speciālisti.

Apkārtne tika apsekota, jo pēdējās dienās izskanējusi ziņa par Gaujas nacionālā parka teritorijā it kā redzētām lāča pēdām.

Vides inspektori arī sazinājās ar Līgatnes dabas takām, kur uzzinājuši, ka pašlaik vienīgais Gaujas nacionālā parka teritorijā nebrīvē mītošais lācis – Ilzīte – atrodas savā voljērā un Gaujas nacionālā parka fonda darbinieki regulāri novērtē situāciju.

22.aprīlī no iežogojuma Līgatnes dabas takās izbēga viens no Līgatnes lāčiem lācene Made, kura pēc divu dienu bēguļošanas tika nošauta drošības apsvērumu dēļ, jo viņa nedevās rokās un nebija atvilināma atpakaļ uz voljeru, bet pēc tam vēlmi nokļūt brīvībā izrādīja arī divi citi Līgatnes lāči ‒ Mikus un Puika, kuri pārvesti uz drošāku mājvietu.

Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektori arī turpmāk pievērsīs pastiprinātu uzmanību Gaujas nacionālā parka teritorijai un, ja tiks manītas lāča pēdas, par to tiks ziņots sabiedrībai.

Lāču pēdas manītas arī iepriekšējos gados, tomēr tā ir samērā reta parādība un tie bijuši lāči caurceļotāji, kas nav apmetušies teritorijā uz ilgu laiku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu