Politiķi kritizē premjera izteikumus par «Latvenergo» lietu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Vairāki partiju politiķi kritizē premjerministra Valda Dombrovska (JL) trešdien izteiktos pieņēmumus, ka «Latvenergo» lietā varētu būt iesaistīti politiķi. Taču konkrētāk viņš neko nepaskaidroja.

Tautas partijas deputāts Māris Kučinskis laikrakstam «Neatkarīgā» norādījis – jo vairāk būs šādu paziņojumu, jo lielākas aizdomas, ka viss process ir politizēts un saistīts ar priekšvēlēšanu kampaņu. Viņš arī esot dzirdējis, ka pēc vēlēšanām čiks vien sanākšot no «Latvenergo» lietas.

Savukārt viņa partijas biedrs Vents Armands Krauklis norāda uz nepārprotamu lietas politizāciju, saistot to ar paša Dombrovska darbībām. «Tai ir saistība ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja iekšējām nesaskaņām; Ministru prezidents iejaucās tā darbībā ar lēmumu, kuru Ģenerālprokuratūra vērtēja kā nelikumīgu, bet viņš to neņēma vērā. Tas noteikti ir politisks stāsts. Uzskatu, ka nav pareizi īstermiņā censties sev iegūt plusiņu un valstij iztaisīt mīnusu, jo Latvenergo tomēr ir starptautiskas kredītsaistības un arī Latvijas tēls tiek iedragāts,» laikrakstam saka Krauklis.

Tikmēr «Saskaņas centra» līderis Jānis Urbanovičs saskata tiešu premjera un viņa pārstāvētās partijas saistību ar notiekošo. Viņš ir pārliecināts, ka gan korupcijas apkarotāji, gan arī «Latvenergo» ir «Jaunā laika» paspārnē.

«Jā, šajā procesā noteikti ir iejaukti politiķi, vismaz [Artis] Kampars, jo viņa pārraudzībā ir šī iestāde. Un noteikti arī Dombrovskis, jo arī viņa pārraudzībā ir šī iestāde, tāpēc paldies Ministru prezidentam, ka viņš ir runājis skaidru valodu,» teic Urbanovičs.

«Spriedelējumi ir priekšlaicīgi, un jebkuram politiķim no tādiem vajadzētu atturēties! Viss notiek kā parasti – ir kaut kādi mistiski politiķi, kuri kaut ko ir izdarījuši, taču neviens nesaka, kuri tie ir. Kad būs izmeklētāju slēdziens, tad arī varēs runāt,» tā premjera izteikumus laikrakstam komentē «tēvzemietis» Juris Dobelis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu