Miķelsons: «Latvenergo» vadības lieta taranē milzu projektus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bijušais «Latvenergo» vadītājs Kārlis Miķelsons savu apcietināšanu saista ar priekšvēlēšanu cīņām, otrdien vēstī laikraksts «Neatkarīgā Rīta Avīze».

«Es uzskatu, ka mana aizturēšana ir daļa no priekšvēlēšanu cīņām un pamatā saistīta ar tālāko Latvenergo nākotni, kas, manuprāt, Latvijas ekonomikai ir ārkārtīgi būtiska. Tāpat tieši ar iespējamām norunām ar Starptautisko Valūtas fondu par uzņēmuma privatizāciju,» laikrakstam sacījis Miķelsons.

Intervijā laikrakstam bijušais «Latvenergo» šefs noliedz, ka viņam vienam vai kopā ar kādu no kolēģiem būtu bijis iespējams nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu uzņēmumiem «Alstom Network Swizerland AG» un «GAMA GŪC Sistemleri Muhendislik ve Taahhut». Viņš tāpat norāda, ka nav mantkārīgos nolūkos pieņēmis kādus lēmumus, kas saistīti ar TEC rekonstrukciju.

Miķelsons šajā sakarā piebilda: šis jautājums vairākkārt esot skatīts gan uzņēmuma valdē, gan valdībā, gan arī Nacionālajā drošības padomē. «Šis jautājums ir vairākkārt izskatīts Nacionālajā drošības padomē, un tur tika pieņemts lēmums, ka jāiet TEC rekonstrukcijas ceļš. Nacionālā drošības padome tika vairākkārt informēta par to, ka favorīts šajā konkursā ir GAMA,» sacīja Miķelsons.

Viņš tāpat norāda, ka ierosinājumā viņu arestēt esot nosaukta naudas summa - 1,3 miljoni eiro. «Vienīgais, ko es varu konstatēt, ka es esmu pārdevis zemi par 571 tūkstoti eiro. Es īsti nezinu, no kurienes šī summa ir radusies, tas arī nevienā brīdī nav bijis paskaidrots. Man nav bijis neviena cita darījuma ārpus darba, kurā es būtu ieguvis lielus līdzekļus, tikai šis, jo es neesmu neko citu pārdevis, tikai zemi,» pauda Miķelsons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu