Apsver iebraukšanas maksas ieviešanu Saulkrastos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/Leta

Saulkrastos, līdzīgi  kā Jūrmalā, nākotnē tiek apsvērta iespēja iesviest iebraukšanas maksu, tā šorīt laikrakstam «Neatkarīgā» atzinis Saulkrastu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis. Caurlaižu sistēma gan nelīdzināšoties tai, kas šobrīd darbojas Jūrmalā, kur speciālos automātos var iegādāties caurlaides. «Lai arī uzņēmi iegūtu papildu līdzekļus, šīs caurlaides, kas dotu iespēju izmantot stāvvietas, varētu iegādāties kioskos, veikalos, taču tas vēl pagaidām ir ideju līmenī,» nortāda Saulkrastu domes priekšsēdētāja vietnieks Līcis.

Vasaras atvaļinājumu laikā vienā no iecienītākajām  atpūtas vietām - Saulkrastos - pludmales apmeklētājiem nereti rodas problēmas ar transportlīdzekļu novietošanu, jo piejūras zonā ir maz autostāvvietu. Ar līdzīgām problēmām nākas sastapties arī citās pludmalēs -, piemēram,  Vecāķos, Vakarbuļļos, kur Rīgas dome izveidojusi maksas autostāvvietas.

Atpūtnieki spiesti automašīnas  atstāt pie tuvējo iedzīvotāju mājām vai kaut kur kāpā, kur ir brīvas vietas. «Šādu problēmu novērojam itin bieži, un faktiski jāstrādā pie tā, lai padarītu teritoriju pie jūras drošāku. Kā viens no variantiem ir papildu ceļa zīmju uzstādīšana, taču tas prasa laiku, jo ir jāizstrādā speciāla koncepcija. Saulkrastus nosacīti var uzskatīt par kūrortu, kurā jāsakārto infrastruktūra, un tad pilnībā šī vieta atbildīs statusam,» stāstījis Līcis.

Portāls «Apollo» jau rakstīja, ka iebraukšanas maksas ieviešana tika apsvērta arī Kandavā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu