Par kukuļdošanu notiesāto Hlevicki atbrīvo pirms termiņa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Bauskas rajona tiesa ceturtdien nolēma pirms termiņa atbrīvot no ieslodzījuma bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki, kurš bija notiesāts par kukuļdošanu tā saucamajā Jūrmalgeitas lietā, piektdien vēstī laikraksts «Latvijas Avīze».

Tiesa savu lēmumu pamatoja ar to, ka Hlevickis, atrodoties Vecumnieku cietumā, disciplinārpārkāpumus nav izdarījis, izcietis vairāk nekā divas trešdaļas no piespriestā soda, un ņēmusi vērā Valsts probācijas dienesta atzinumu par to, ka Hlevickim ir pastāvīga dzīves un darba vieta un probācijas dienestam nav iebildumu pret bijušā Jūrmalas mēra pirmstermiņa atbrīvošanu.

No sīkākiem komentāriem par tiesas lēmumu, saviem nākotnes nodomiem viņš sarunā ar laikrakstu gan atteicās. «Neesmu vairs amatpersona. Mana dzīve ir mana dzīve, un es vairs negribu par to stāstīt publiski. Pirms mēneša, kad plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka varu drīzumā pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, interneta komentāros gāzās tāda žults, ko es vairs lasīt negribu. Neko vairāk, izņemot apstiprinājumu tam, ka no ieslodzījuma esmu atbrīvots, neteikšu.»


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu