«Baltās nakts» aktivitātēs iesaistās arī Andrejsalas Ziemeļu gals

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Jau šo sestdien 4. septembrī mūsdienu kultūras foruma «Baltā nakts 2010» ietvaros Rīgas iedzīvotājiem un viesiem tiks piedāvātas vairāk kā 30 mākslas, mūzikas, kustības, izdzīvošanas, performanču projekti VEF korpusos, Spīķeros, Miera ielā, Vecrīgā, aktīvajā un klusajā Rīgas centrā. «Baltas naktis» tiek rīkotas piekto gadu, un 2009. gadā pulcēja 40 000 - 45 000 apmeklētāju.

Papildus jau tradicionālajiem maršrutiem, šogad pirmo reizi dalību ir pieteicis un svētkus rīdziniekiem un viesiem dāvinās Andrejsalas Ziemeļu gals, kur mājvieta ir fotostudijai «Imagine» un radošo industriju biznesa inkubatoram «Hub Riga». Andrejsalas Ziemeļu gals ir izveidojies par nelielu biznesa centru, un pulcē uzņēmējus ar radošām un inovatīvām idejām.

Ideja par dalību «Baltajās naktīs» radās pavisam spontāni, sanākot kopā uzņēmumiem, kas vēlas ne tikai atrādīt savus darbus, bet iesaistīt svētku dalībniekus radošajā procesā, tādējādi atbalstot «Baltās nakts» vadmotīvus «Piedalies!» un «Dari pats!». Sākot ar pavisam nelielu domu par dalību «Baltajās naktīs», idejas sāka velties kā sniega bumba, līdz pasākums no mazām darbnīcām kļuva par «Andrejsalas Aizspoguliju».
 
Andrejsalas Ziemeļu galā «Baltās nakts» ietvaros š.g. 4. septembrī no plkst. 19.00 līdz pusnaktij «Hub Riga», sadarbībā ar fotostudiju «Imagine» dāvina svētku dalībniekiem lielāko, krāšņāko un, iespējams, skaļāko pasākumu «Baltās nakts» ietvaros. Ar Rīgas Tirdzniecības ostas atbalstu tiks piedāvātas vēl nebijušas lielformāta projekcijas sadarbībā ar mākslinieku Gintu Gabrānu uz elevatoriem Rīgas tirdzniecības ostas teritorijā
 
«Balto nakšu» ietvaros no plkst. 19.00 Andrejsalas Ziemeļu galā darbosies «Hub Riga» radošās darbnīcas, kur jaunie uzņēmumi iesaistīs iedzīvotājus un svētku dalībniekus radošās aktivitātēs, piedāvājot bērniem apgleznot kartona mājas, dāmām izgatavot sev rotas, darbosies arī fotostudija, kur katrs varēs iemēģināt pozēšanas mākslu pateicoties fotostudijai Imagine, kā arī gaidāmas citas radošas aktivitātes.

No plkst. 21.00 pasākums kļūs skaļāks un vienlaikus intīmāks, pateicoties grupai «Alise Brīnumzemē» un muzikālajai apvienībai «Gapoljeri». 

šeit

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu