Vatikāna laikraksts: Homērs Simpsons ir katolis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/AP

Vatikāna oficiālais laikraksts «Osservatore Romano» paziņojis, ka amerikāņu animācijas seriāla «The Simpsons» («Simpsoni») personāžs Homērs Simpsons, kā arī viņa dēls Bārds ir katoļi.

«Retais to zina, un viņš dara visu, lai to noslēptu. Taču tā ir patiesība - Homērs Simpsons ir katolis,» vēsta raksts «Homērs un Bārts ir katoļi» laikraksta svētdienas izdevumā, neraugoties uz to, ka Simpsonu ģimene saskaņā ar animācijas seriāla veidotāju ieceri katru svētdienu apmeklē protestantu baznīcu.

Vatikāna laikrakstu arī nebiedē Homēra problēmas ar alkoholu un dusmu kontroli, kuru dēļ viņš regulāri iekausta vai pat cenšas nožņaugt savu palaidnīgo dēlu. «Osservatore Romano» aicina vecākus nebaidīties ļaut savām atvasēm sekot līdzi «mazo, dzelteno cilvēciņu piedzīvojumiem».

Laikraksts piesauc kāda jezuītu priestera veikto pētījumu par 2005.gada epizodi, kas saucas «The Father, the Son and the Holy Guest Star» («Tēvs, dēls un svētais viesmākslinieks»). Pēc priestera domām, «"Simpsoni» ir viena no retajām pārraidēm bērniem, kurā aizvien parādās jautājumi par kristiešu ticību, reliģiju un Dievu ». ASV vidusslānis skaita lūgšanas pirms maltītēm un «savā veidā tic viņpasaulīgajam», laikraksts citē jezuītu priestera pētījumu.

Šī ir otrā reize, kad Vatikāns atzinīgi novērtē animēto amerikāņu seriālu. 

2009.gada decembrī «Osservatore Romano» to raksturoja kā «nenobriedušu un negodbijīgu, skandalozu un ironisku, trakulīgu un pamatīgu, filozofisku un reizēm pat teoloģiski neprātīgu popkultūras un amerikāņu vidusslāņa remdenuma un nihilisma sintēzi».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu