Gaidīt, kamēr satrūdēs? (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ko darīt, ja pie mājām atrodas beigts kaķis, kura īpašnieks nav zināms, bet lielā karstuma dēļ dzīvnieka līķis būtu jāaizved prom pēc iespējas ātrāk? Šāds jautājums trešdienas pēcpusdienā nodarbināja alūksnieti Aigaru Luiku, kurš pēc palīdzības vērsās laikraksta "Alūksnes Ziņas" birojā.

Konstatējis, ka viņa mājas tuvumā atrodas beigts klaiņojošs kaķis, A.Luiks uzreiz par to informējis Alūksnes novada pašvaldības policiju. Tā solījusi sazināties ar atbildīgo iestādi, kas dzīvnieka līķi varētu aizvest.

Variants – likt mēram galdā

Lai noskaidrotu, cik tālu tikts ar solījuma pildīšanu, A.Luiks pēc kāda laika piezvanījis policijai atkārtoti, taču tur paskaidrots, ka neviens viņam palīdzēt nevar. "Cik sapratu, šīs lietas būtu jākārto pašvaldības aģentūrai "Spodra", bet tā atbildējusi, ka viņai neesot iedalīti tādi līdzekļi un līdz ar to palīdzēt nevar," alūksnietis atstāsta sarunu. "Nu, un ko man kā iedzīvotājam tagad vajadzētu darīt? Gaidīt, kamēr dzīvnieka līķis satrūdēs manas mājas tuvumā tikai tāpēc, ka atbildīgajām iestādēm nav iedalīti līdzekļi šādiem mērķiem? Otrs variants ir ielikt maisā un aiznest Alūksnes mēram uz galda nolikt. Varbūt tad viņi sāktu domāt, kā risināt problēmu, jo šis jau nav vienīgais klaiņojošais kaķis, ar ko man nācies cīnīties mājas tuvumā, " viņš saka.

Nevis beigts, bet karstuma nomocīts

Vēršoties pēc padoma pie Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumvidzemes pārvaldes inspektora Marģera Kamerāda, viņš norāda, ka klaiņojošie dzīvnieki ir pašvaldības, nevis iedzīvotāju problēma. "Ja dzīvnieks nevienam nepieder, tad pašvaldībai par to ir jāatbild – tā arī ir viņu funkcija neatkarīgi no tā, vai finansējums tam ir vai nav," viņš saka. Sazinoties ar Alūksnes novada domes juristu Arturu Upīti, kurš šobrīd pilda ikgadējā atvaļinājumā aizgājušās izpilddirektores Janīnas Čugunovas pienākumus, viņš skaidro, ka šādos gadījumos vajadzētu vērsties pašvaldības aģentūrā "Spodra", kurai uzticēta attiecīgo funkciju veikšana. Pēc neilga laika iestādes darbinieki arī ieradušies notikuma vietā, konstatējot, ka kaķis nemaz nav beigts, bet, karstuma nomocīts, atlaidies piemājas zālienā.

Iedzīvotāji nav veterinārārsti

Lai gan šoreiz izsaukums izrādījies velts, M.Kamerāds norāda, ka tādām situācijām nevajadzētu atkārtoties. "Iedzīvotāji nav veterinārārsti, kuriem tagad vajadzētu izpētīt, vai dzīvnieks ir karstuma nomocīts vai patiešām beigts. Viņam arī nav jāzina visu iestāžu telefona numuri. Normāli būtu bijis tā, ka viņš zvana uz 112 vai pašvaldības centrālo tālruni un pēc viņa sniegtās informācijas attiecīgās iestādes saņem rīkojumu un nokārto šo jautājumu," viņš uzsver. Līdzīgās domās ir arī A.Luiks, kurš atzīst, ka kaķis izskatījies gana slikti, lai būtu beigts vai arī inficējies ar kādu slimību, kuras dēļ pieskarties un noskaidrot, kas īsti dzīvniekam kaiš, varētu kļūt bīstami.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu