Runcis: dalot ministru portfeļus, redzams, kādas ir sponsoru intereses

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/Leta

Kopumā šis valdības veidošanas process ne ar ko neatšķiras no iepriekšējo valdību veidošanas, tā pirmdien intervijā Latvijas Radio atzina politologs Andris Runcis.

Kā parasti, valdība veidojas ilgstošu sarunu rezultātā, sarunās dominē atsevišķu politiķu ambīcijas, nevis valsts intereses, teica Runcis.

Runcis atzīmēja, ka Nacionālās apvienības atrašānās vai neatrašanās koalīcijā neko būtisku nemainītu. «Visu Latvijai!» atrašanās valdībā dotu papildus spēku un popularitāti sabiedrībā, tas arī atvieglotu valdošajai koalīcijai balsošanu Saeimā, gadījumā, ja kāds no koalīcijas deputātiem nebūtu uz vietas.

Runcis tāpat atzina, ka, dalot ministru portfeļus, uzskatāmi redzams, kādas intereses ir aiz vienas vai otras partijas sponsoriem. «Ne vienmēr politiķus interesē sfēras, kurās viņiem ir zināšanas, bet gan sfēras, kas varētu būt interesantas to sponsoriem,» teica Runcis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu