Birkavs: divu partiju koalīcija ir labākais risinājums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šobrīd divu partiju koalīcija ir labākais iespējamais variants, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas bijušais Ministru prezidents un ārlietu ministrs Valdis Birkavs.

«Jau uzreiz pēc 10.Saeimas vēlēšanu rezultātu paziņošanas bija skaidrs, ka labi derētu divu partiju - apvienības «Vienotība» un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) - koalīcija,» sacīja Birkavs.

Birkavs skaidroja, ka nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) iekļaušana koalīcijā valdībai radītu liekas problēmas un domstarpības, bet it īpaši VL pārstāvjiem pabūšana opozīcijā būs vērtīga pieredze.

«Es redzu trīs lielas priekšrocības, ko sniegs divu partiju koalīcija - pirmkārt, VL pārstāvji gūs vērtīgo pieredzi, otrkārt, ar daudzajiem ministru portfeļiem pašreizējais premjers Valdis Dombrovskis (JL) spēs sabalansēt «Vienotības» trīsdaļīgumu, bet treškārt - 55 deputātu koalīcija pārmērīgi neignorēs opozīciju,» uzsvēra Birkavs.

Runājot par koalīcijas ietekmi uz Latvijas ārpolitiku, ja tajā būtu iekļauta arī VL, Birkavs teica, ka tas negatīvi ietekmētu ārpolitiskās attiecības - ciestu gan Latvijas attiecības ar Krieviju, gan ASV un pārējo Eiropas Savienību (ES). «Lielā mērā Latvijas ārpolitikas nākotni ietekmēs tieši nākamais ārlietu ministrs,» sacīja Birkavs.

Birkavs, vērtējot iespējamo nākamo ārlietu ministru Arti Pabriku (SCP), pauda, ka nesaskata problēmas, ja Pabriku virzīs šim amatam - «viņš ir akadēmiski ļoti izglītots, viņam ir ārlietu ministra pieredze un stingrs viedoklis».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu