Britu policistus mācīs meklēt noziedzniekus, izmantojot «Facebook» un «Twitter»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Britu policistus apmācīs noziedzniekus meklēt izmantojot sociālos tīklus un blogus, vēsta «[s:35813]». Apmācību kursu programmā tiks iekļauti informācijas meklēšanas principi «Twitter» mikroblogos un sociālajā tīklā «Facebook».

Detektīvu uzmanību vērsīs arī jautājumiem, kas saistīti ar informācijas iegūšanu no personālajiem datoriem un mobilajiem tālruņiem. Apmācības programma ir domāta 3500 studentiem gadā.

Pašlaik, Londonas policija ar «Facebook» un «Twitter» palīdzību cenšas atšķetināt 17 gadus vecā Marvina Henrija lietu. Pēc izmeklēšanas versijas, viņš kļuvis par upuri divu konkurējošu jauniešu grupējumu konflikta rezultātā.

2010. gada sākumā plašu sabiedrības uzmanību piesaistīja bēguļojošā ieslodzītā Kreiga Linča lieta, kurš vairākus mēnešus par policiju ņirgājās izmantojot «Facebook». Kad Linču beidzot aizturēja, viņam izrādījās vairāki desmiti tūkstoši «draugu» sociālajos tīklos.

2010. gada februārī Skotlendjards bloķēja desmitiem ieslodzījumā esošu noziedznieku kontus sociālajos tīklos. Daži no viņiem ņirgājās pār savu noziegumu upuriem, bet recidīvists Kolins Gans pat izmantojot sociālos tīklus vadīja savas bandas darbību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu